Controle over gamen

Wat levert het gamen u op? Wat kost het u? Bewust kijken naar uw gamegedrag kan u leren de controle te behouden. Zo blijft gamen leuk.

Online zelfhulp bij overmatig gamen

Gamen is leuk en leerzaam. U leert nieuwe vrienden kennen, de oog-hand-coördinatie neemt toe, u leert er beter Engels van en het kan het zelfvertrouwen enorm doen toenemen. Door de beschikbaarheid en bereikbaarheid van games via pc en smartphone, is het soms moeilijk om weerstand te bieden aan de verleiding. Bent u ouder dan 16 jaar en wilt u uw gamegedrag onder controle houden? De online zelfhulpmodule van Mirro helpt u daarbij. Met deze module krijgt u zelfstandig en anoniem inzicht in uw gamegedrag. Met behulp van de oefeningen, tips en informatie gaat u aan de slag om een mogelijke gameverslaving voor te zijn.

De inhoud van deze module is ontwikkeld door Mariet Hamer en Mariken Muller van Brijder Jeugd, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Het in kaart brengen van de sociale omgeving en aandacht voor het tijdsaspect worden in alle game-interventies aan de orde gesteld, zo ook bij deze zelfhulpmodule. Meegenomen bij de ontwikkeling van game-check zijn de module Gamenondercontrole van Brijder Jeugd en de op de Community Reinforcement Approach gebaseerde behandeling van NovadicKentron.

 

Wat kunt u precies verwachten?

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Gamen de baas: u gamet langer dan u eigenlijk zelf wilt. Bent u nog wel de baas over de game of niet?
  • Waarom gamen: u bent vast ooit begonnen met gamen omdat u het gewoon leuk vindt. Er kunnen situaties zijn die u verleiden om meer te gamen of waarin u meer behoefte heeft om te gamen.
  • Gamen, familie & vriendschap: door het gamen is er soms weinig tijd om af te spreken en kunnen vriendschappen worden verwaarloosd, maar er kunnen door het gamen ook nieuwe vriendschappen ontstaan. Wees hier alert op.
  • Hoe houd ik gamen leuk: gamen is heerlijk als u zich verveelt of op een regenachtige zondagmiddag. Als gamen het enige tijdverdrijf wordt, ligt een gameverslaving echter op de loer.

Direct aan de slag

  • Maak een Mirro account of log met uw huidige account in.
  • Gebruik vouchercode 2051516olh1q.
  • Ga aan de slag met de online zelfhulpmodule van Mirro. Veel succes!

Tot 31-12-2019 kunt u via VGZ gratis van deze service gebruikmaken.  
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord