Beter slapen

Zo breng je ontspanning in de dag

Misschien de beste tip:
Laat los waar u geen invloed op heeft.

Een goede nachtrust. Slechte slapers dromen ervan. Na een goede nacht sta je vol energie op. En je bent alerter, creatiever en socialer. Ook voor de lange termijn is goede slaap belangrijk. Met slaap herstelt uw lichaam en geest. Ben je een slechte slaper? Bekijk wat je er aan kunt doen met onze slaaphulp!

Hulp voor slechte slapers

Online aan de slag met beter slapen

Met de online workshop Beter Slapen ga je zelf aan de slag. De workshop is door professionals gemaakt en helpt slaapproblemen voorkomen of verhelpen.

Sneller slapen met mindfulness

Minder stress en beter slapen? Mindfulness kan helpen zelfbewuster en meer ontspannen te worden. Gebruikers geven de VGZ Mindfulness Coach app 4,5 sterren.

Tips van slaapdokter Winnie Hofman

Slaap je slecht? Je bent niet de enige. 1 op de 10 volwassenen heeft er lange tijd last van. Met deze tips kun je je slaap verbeteren. 

De ideale temperatuur
Zorg dat de slaapkamer niet te warm of te koud is. Een temperatuur tussen de 16 en 18 graden is ideaal. De verwarming uit en een raampje open dus. 

Lees een papieren boek en koop een wekker
Leg je mobieltje en tablet weg voor het slapen. Zet ook de tv uit. Zo geeft je je hersenen de kans om melatonine aan te maken. Daar word je slaperig van. Lees daarom een papieren boek en gebruik liever een wekker dan een telefoon.

Haal leuke herinneringen op
Iedereen heeft wel een herinnering die een fijn en ontspannen gevoel oproept. Op een strandbedje aan zee, of alleen bovenop een berg. Het terugdenken aan zo'n herinnering helpt je te ontspannen. 

Whitepaper Beter slapen

Wilt u alle 16 slaaptips om beter te slapen? Als u uw e-mailadres achterlaat dan ontvangt u de whitepaper Beter slapen direct. 

Feiten en cijfers over (slecht) slapen

  • 1 op de 10 Nederlanders slaapt minder lang dan ze willen.
  • Meer dan 40% met slaapproblemen zegt dat slecht slapen het dagelijkse leven verstoort.
  • Vrouwen slapen slechter dan mannen.
  • Slechter slapen zorgt voor slechter werken en meer verwondingen op de werkvloer.
  • Goed slapen vermindert het risico op onder andere een beroerte, depressie, dementie, overgewicht en diabetes type 2.

Cijfers zijn afkomstig uit: 'Slechte slaap: een probleem voor de volksgezondheid? Een strategische verkenning' door S. Leone, A. Van der Poel, K. Beers, L.Rigter, E. Zantinge en M. Savekoul. Publicatiejaar 2018.

Tot slot; slaap lekker!