Beter slapen

Zo breng je ontspanning in de dag

Misschien de beste tip:
Laat los waar u geen invloed op heeft.

Een goede nachtrust. Slechte slapers dromen ervan. Na een goede nacht sta je vol energie op. En je bent alerter, creatiever en socialer. Ook voor de lange termijn is goede slaap belangrijk. Met slaap herstelt uw lichaam en geest. Ben je een slechte slaper? Bekijk wat je er aan kunt doen met onze slaaphulp!

Hulp voor slechte slapers

Online aan de slag met beter slapen

Met de online workshop Beter Slapen ga je zelf aan de slag. De workshop is door professionals gemaakt en helpt slaapproblemen voorkomen of verhelpen.

Sneller slapen met mindfulness

Minder stress en beter slapen? Mindfulness kan helpen zelfbewuster en meer ontspannen te worden. Gebruikers geven de VGZ Mindfulness Coach app 4,5 sterren.

Beter leren slapen met Mijn Leefstijlcoach

Leer via leuke oefeningen beter te slapen. Doe nu de uitdagingen (challenges) van slaapexpert Merijn van der Laar in de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn.

Tips van slaapdokter Winnie Hofman

Slaap je slecht? Je bent niet de enige. 1 op de 10 volwassenen heeft er lange tijd last van. Met deze tips kun je je slaap verbeteren. 

De ideale temperatuur
Zorg dat de slaapkamer niet te warm of te koud is. Een temperatuur tussen de 16 en 18 graden is ideaal. De verwarming uit en een raampje open dus. 

Lees een papieren boek en koop een wekker
Leg je mobieltje en tablet weg voor het slapen. Zet ook de tv uit. Zo geeft je je hersenen de kans om melatonine aan te maken. Daar word je slaperig van. Lees daarom een papieren boek en gebruik liever een wekker dan een telefoon.

Haal leuke herinneringen op
Iedereen heeft wel een herinnering die een fijn en ontspannen gevoel oproept. Op een strandbedje aan zee, of alleen bovenop een berg. Het terugdenken aan zo'n herinnering helpt je te ontspannen. 

Beter slapen met de Mijn Leefstijlcoach app

Wil je een goede nachtrust? In de uitdagingen (challenges) van de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpt slaapexpert Merijn van der Laar jou beter te slapen met handige tips en leuke, simpele opdrachten.

Een challenge volgen? Download eerst gratis Mijn Leefstijlcoach via App Store of Google Play.

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

Reset je slaap

21 dagen challenge

Slaap je slecht? Je kunt er zelf veel aan doen. Wist je dat je slaap een resetknop heeft? Met de juiste tips en aanpak kun je nieuw slaapgedrag aanleren. In deze challenge leert slaapexpert Merijn van de Laar jou in 3 weken beter slapen.


Tags Slaap Leefstijl

Jouw relaxte avondritueel

7 dagen challenge

Het geheim van een goede nachtrust? Een goed avondritueel. De laatste 2 uur vóór je naar bed gaat, zijn dan ook belangrijk. Slaapremmers liggen op de loer. Slaapexpert Merijn van de Laar helpt jou je hoofd te legen voor je gaat slapen.


Tags Slaap Leefstijl

Beter slapen in ploegendienst

7 dagen challenge

Werk jij in ploegendienst? Dan weet je maar al te goed dat onregelmatige werktijden soms niet ten goede komen aan je slaap. Wil je graag frisser uit (en in!) bed stappen? Slaapexpert Merijn van de Laar leert jou in een week tijd hoe je beter kunt slapen.


Tags Slaap Leefstijl

Whitepaper Beter slapen

Wilt u alle 16 slaaptips om beter te slapen? Als u uw e-mailadres achterlaat dan ontvangt u de whitepaper Beter slapen direct. 

Feiten en cijfers over (slecht) slapen

  • 1 op de 10 Nederlanders slaapt minder lang dan ze willen.
  • Meer dan 40% met slaapproblemen zegt dat slecht slapen het dagelijkse leven verstoort.
  • Vrouwen slapen slechter dan mannen.
  • Slechter slapen zorgt voor slechter werken en meer verwondingen op de werkvloer.
  • Goed slapen vermindert het risico op onder andere een beroerte, depressie, dementie, overgewicht en diabetes type 2.

Cijfers zijn afkomstig uit: 'Slechte slaap: een probleem voor de volksgezondheid? Een strategische verkenning' door S. Leone, A. Van der Poel, K. Beers, L.Rigter, E. Zantinge en M. Savekoul. Publicatiejaar 2018.

Tot slot; slaap lekker!