Balans bij mantelzorgen

Gezond zorgen kunt u leren! Als mantelzorger loopt u een verhoogd risico op overbelasting. Behoud de balans.

Online zelfhulp bij mantelzorgen

Uit onderzoek blijkt dat zorgen voor een naaste extra druk op een mantelzorger kan leggen. De balans tussen bezigheden voor anderen en ontspanning raakt nogal eens verstoord. De online zelfhulpmodule van Mirro helpt hierbij. Deze module biedt mantelzorgers handvatten om mentaal gezond te blijven. In deze module kunt u zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen om op eigen kracht de balans te vinden in de zorg voor een ander én het zorgen voor uzelf. U kunt zich ook laten inspireren door de persoonlijke verhalen van een viertal mantelzorgers.

De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptence en Commitment Therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

Wat kunt u precies verwachten?  

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Mijn zorgsituatie: geen enkele situatie is hetzelfde. Zorgen voor iemand die dicht bij u staat, vinden we vaak vanzelfsprekend. Het geeft voldoening, maar kan zowel lichamelijk als psychisch belastend zijn voor diegene die zorgt: de mantelzorger.
  • Aandacht voor uzelf: goed voor uzelf zorgen is een voorwaarde om de zorg voor anderen vol te kunnen houden.
  • Grenzen stellen: een dag heeft 24 uur. Grenzen stellen helpt om de 24 uur die in een dag zitten overzichtelijk te houden.
  • Veranderen of loslaten: het worstelen met een situatie die u niet kunt veranderen, leidt tot stress en frustratie. Gezond zorgen betekent: veranderen wat u kunt veranderen en loslaten waar u geen invloed op heeft.

Direct aan de slag

  • Maak een Mirro account of log met uw huidige account in.
  • Gebruik vouchercode 2051516olh1q.
  • Ga aan de slag met de online zelfhulpmodule van Mirro. Veel succes!

Tot 31-12-2019 kunt u via VGZ gratis van deze service gebruikmaken.  
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord