Tijd voor Positivi-tijd :)

21 positivi-tijdjes voor nieuwe, positieve energie

Het is tijd voor nieuwe, positieve energie. Zeker in deze tijd is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Daarom toveren we maar liefst 21 keer een lach op jouw gezicht :). Je vindt hier handige tips, online workshops of kleine geluksmomentjes.

Laten we samen starten met Positivi-tijd!

Tip: volg ons op Instagram & Facebook voor meer inspiratie   Volg ons op Instagram   Volg ons op Facebook

Volg de gratis digitale workshop om minder te piekeren
Van piekeren naar pieken

Pieker je veel? Of ben je in deze moeilijke tijd meer gaan piekeren? Gelukkig is daar iets aan te doen! Ga aan de slag met de gratis, online workshop en leer hoe je piekergedrag omzet in iets positiefs. 

Positivi-tijd betekent een momentje van warmte, vrolijkheid en aandacht voor de goede dingen in het leven
Aandacht voor het goede

Alles wat aandacht krijgt groeit. Daarom is het ook in deze tijd goed om stil te staan bij wat jou een goed gevoel geeft. Wat betekent Positivi-tijd voor jou? 

Boost je mindset met de vrolijkste playlist ooit
Luister je positief!

Onderzoek laat zien dat muziek veel doet met ons brein. Het is een van de krachtigste middelen om positieve emoties op te roepen. Wist je dat je mindset al na 9 minuten muziek luisteren een positieve boost krijgt? Luister naar de Positivi-tijd Spotify playlist!

#04/21 Stop maar even met scrollen. Adem diep in en bedenk hoe geweldig je bent
Positieve gedachten

Eindig je dag altijd met positieve gedachten. Hoe meer positieve gedachten jij toelaat, hoe beter jij je voelt. Onderzoek toont aan dat positieve mensen gemiddeld langer leven. Doe er je voordeel mee!

#05/21 Verras iemand met een smakelijke en voedzame maaltijd. Goed voor je lichaam en voor je mindset
Positiviteit gaat door de maag

Maak jouw favoriete gerecht voor jezelf of verras een ander. Een smakelijke en voedzame maaltijd is goed voor je lichaam, maar zeker ook voor je mindset! Kan je wat gezonde kookinspiratie gebruiken? Download dan het kookboek van dokter Tamara de Weijer.

Wist je dat?
Wist je dat?

Humor werkt ontspannend en het is goed voor je gezondheid. Als mensen lachen, krijgen ze meer weerstandsvermogen en energie. En door 15 minuten te lachen, verbrand je maar liefst 50 kilocalorieën!

Wandelroutes
Wandelroutes waar jij energie van krijgt

Maak je hoofd leeg en je hart vol met een verfrissende wandeling. Want wandelen is goed voor je humeur en zorgt voor minder stress. Ga de natuur in en geniet!

Los de rebus op
Rek en strek je mind

Mentale inspanning is gezond voor de hersenen. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig een kruiswoordpuzzel oplossen in de regel minder snel dement worden? Een rebus oplossen is een goed begin.

10 tips voor een positieve mindset
Creëer een positieve mindset

Positief blijven is belangrijk. Juist nu. Maar hoe doe je dat? We delen de 10 beste tips voor een positieve mindset. Download de tips ook als poster en hang 'm op voor dagelijkse inspiratie.

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf
Complimenteer jezelf

Een fijne quote voor jou: "het mooiste wat je kunt worden is jezelf".  Wees blij met wie je bent. Besef dat je geweldig en uniek bent. En heel belangrijk: luister naar jezelf!

Blob Opera
Maak je eigen opera

Word creatief met Blob Opera. Creëer gemakkelijk je eigen muzikale meesterwerk. Zelfs als je geen top-artiest bent! Ga aan de slag en tover een lach op je gezicht.

Vitamine D
Zet dit op je boodschappenlijst

Een lekker stukje vis zit boordevol vitamines, mineralen, eiwitten en goede vetten. Ook zit er vitamine D in en dat zorgt voor een positief humeur!

Beter slapen
Beter slapen

Slapen is net zo belangrijk als voeding en beweging. Hoe is jouw slaappatroon? Verbeter je nachtrust met de gratis, online workshop en leer wat je zelf kunt doen om beter te slapen.

Start en stop
Stop en start!

Je bewust worden van negatieve gewoontes of gedachtes is een eerste stap naar een positieve mindset. Dus stop aan jezelf te twijfelen en start met positief denken!

Mindfulness coach app
Hoe leef je bewust in het hier en nu?

Best lastig, met alle plannen die je hebt. Daarom helpen wij je graag. Met de gratis Mindfulness coach app leer je hoe je kan ontspannen. Daardoor zit je beter in je vel!

Wallpaper
Inspiratie voor iedere dag

Steek je telefoon eens in een nieuw jasje met deze positieve wallpapers. Download je favoriete wallpaper via onze Instagrampagina. Veel inspiratie gewenst!

Compliment
Geef een compliment!

Een compliment geven is nu leuker dan ooit. Probeer het zelf met de filter op onze Instagrampagina of via bit.ly/vgzcompliment. Houd 'opnemen' ingedrukt om de filter te starten. Aan wie deel jij een compliment uit?

Kattengifje
Geluksmomentje

Uit onderzoek blijkt dat mensen zich minder angstig of verdrietig voelen na het kijken van kattenfilmpjes. Positieve emoties als hoop en geluk nemen toe. Pak daarom ook vandaag even een momentje van geluk.

Groene omgeving positief
Haal alles uit de natuur

Meer groen in je leven is bewezen gezond. Een groene omgeving zorgt voor positieve energie, minder stress en een betere focus. Dus ga de natuur in of haal wat meer groen in huis. We geven je 7 gezonde redenen voor meer groen in je leven.

Thuiswerktip
Thuiswerktip

Nu iedereen zoveel mogelijk thuis werkt, kan het moeilijk zijn om op een dag voldoende beweging te krijgen. Wist je dat afwisselend staand en zittend werken net zo goed is voor je gezondheid als 3 keer per week sporten? Ga dus wat vaker staan tijdens je werkdag!

Podcast mindfulness voor kinderen
Inspirerende podcast 

Een week kent tal van uitdagingen. Voor ouder én kind. Mindfulness kan hierbij helpen. Luister nu naar de podcast 'Ontdek Mindfulness voor kinderen' voor de beste tips.