Financiële regelzaken bij mantelzorg

Als mantelzorger regel je soms ook financiële zaken. Wil je weten welke zorg je vergoed krijgt? Of wil je een pgb of machtiging aanvragen? Wij helpen je graag bij deze financiële regelzaken.

Vergoedingen

Ben je benieuwd welke zorg je vergoed krijgt? Bekijk alle vergoedingen via vgz.nl/vergoedingenJe vindt er vergoedingen voor bijvoorbeeld hulpmiddelen of medicijnen. Maar ook vergoedingen speciaal voor jou als mantelzorger. Zoals een vergoeding voor vervangende mantelzorg. Of voor een mantelzorgmakelaar.

Hulp bij financiële regelzaken

Kan je wel wat hulp gebruiken bij uitzoekwerk, regeltaken of geldzaken? Een mantelzorgmakelaar kan je daarmee helpen. Met bijvoorbeeld administratie bij aanvragen. Of met het invullen van formulieren.

Pgb aanvragen

Wil je samen bepalen welke zorg je regelt? Dat kan met persoonsgebonden budget (pgb). Met een pgb bepaal je zelf van welke organisatie je de zorg inkoopt. Bijvoorbeeld verpleging en verzorging thuis of kindzorg.

Machtiging voor een persoon

Als mantelzorger kan het handig zijn om een machtiging (toestemming) te hebben van de persoon waarvoor je zorgt. Zo kan je het zorgverbruik van een ander bekijken. Of zorg voor iemand anders regelen.

Machtiging voor zorg

Voor sommige zorg is een machtiging (toestemming) verplicht. Alleen dan krijg je de kosten vergoed. Vraag het bijvoorbeeld aan voor hulpmiddelen, thuiszorg of voor reiskosten van en naar jouw behandeling.