Hulp bij mantelzorg

Mantelzorg is best een heel geregel. VGZ helpt u graag bij het vinden en regelen van zorg en hulp. Zodat u goed voor uw naaste zorgt, maar ook voor uzelf.

Vervangende mantelzorg

Soms heeft u even een adempauze nodig. Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen van VGZ krijgt u een vergoeding voor vervangende mantelzorg (respijtzorg). Een mantelzorgvervanger neemt dan een aantal dagen uw mantelzorgtaken over. Zo werkt het:

  • De vervangende mantelzorg vraagt u 6 tot 8 weken van tevoren aan. U kunt dit doen bij onze zorgadviseurs via het telefoonnummer 088 - 131 16 11. 
  • Een organisatie waar wij afspraken (een contract) mee hebben, levert de vervangende mantelzorg.
  • De uitgevallen mantelzorger mag in de woning van de persoon die zorg ontvangt aanwezig zijn tijdens de vervangende mantelzorg.

De mantelzorgmakelaar

Bent u veel tijd kwijt aan het regelen van de juiste zorg voor de persoon voor wie u zorgt? Een mantelzorgmakelaar biedt hulp bij regeltaken.VGZ heeft professionele mantelzorgmakelaars in dienst die u ondersteunen in uw zorgtaken. Deze mantelzorgmakelaars staan ook ingeschreven in het landelijk Centraal Kwaliteitsregister van Mantelzorgmakelaars van de Beroepsvereniging voor Mantelzorgmakelaars (BMZM). Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen van VGZ krijgt u een vergoeding voor een mantelzorgmakelaar. Deze makelaars:

  • Beantwoorden uw vragen en geven advies over uw situatie
  • Nemen tijdrovende regelzaken uit handen als het gaat om zorg, welzijn of financiën
  • Verwijzen u naar de juiste organisaties die u ondersteunen, zoals vervangende mantelzorg of de gemeente

Meer weten?

Wilt u weten wat onze zorgadviseurs voor u, uw gezin of uw familielid kan betekenen? Bel 088 - 131 16 11. Op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar.

Zorgadvies over thuiszorg via UMC Zorgverzekering

Neem contact op

Onze zorgadviseurs helpen u graag. Bel 088 - 131 16 11. Op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar.