Sector

Kies ook voor een zorgverzekering van VGZ via ANVR

Met extra voordelen voor jou en je gezin

Als je je collectief verzekert via jouw werkgever ben je meer dan goed verzekerd. Je ontvangt ruime vergoedingen, korting op je aanvullende verzekering en vele extra’s op het gebied van een gezonde leefstijl. Die krijg je met onze speciale aanvullende verzekering voor werkend Nederland: VGZ Werkt.

Jouw voordelen bij VGZ op een rijtje

 • Korting op de aanvullende verzekering voor het hele gezin
 • Extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en mondzorg incl. orthodontie
 • Flexibel preventiebudget om je te helpen met een gezonde leefstijl
 • Gebruik van Gezond Leven van VGZ
 • Altijd en overal verantwoord bewegen met de gratis VGZ Soepel en Sterk Coach app
Collectief

Collectiviteitsnummer: 87716169

Ontdek het voordeel via jouw werkgever

Aan het laden...

Inhoud collectieve zorgverzekeringen

Je wilt goed verzekerd zijn voor zorgkosten. Bekijk onze verzekeringen. Er is altijd een pakket dat bij je past.

Basisverzekeringen

In Nederland is een basisverzekering verplicht. Met een basisverzekering ben je verzekerd voor noodzakelijke medische zorg, zoals huisartsenzorg, zorg in een ziekenhuis, spoedeisende hulp en geneesmiddelen.

VGZ Aanvullende verzekering Werkt Best

Aanvullende verzekeringen

Wil je je verzekeren voor zorg die niet in de basisverzekering zit? Dan kun je je aanvullend verzekeren. Speciaal voor werkend Nederland is er VGZ Werkt.

Tandartsverzekeringen

In de basisverzekering ben je niet verzekerd voor tandartszorg. Je kunt kiezen uit tandartsverzekeringen, speciaal voor werkend Nederland.

Extra’s voor een gezonde leefstijl

Gezond Leven

Stap voor stap je gezondheid verbeteren? Dat doet je eenvoudig op Gezond Leven. Ga aan de slag met gezonder eten, meer bewegen of meer balans. Je vindt er apps, workshops en meer. Speciaal voor onze collectief verzekerden!
Man luister mindful naar muziek

VGZ Mindfulness Coach app

Mindfulness op ieder moment? Onze app biedt een speciaal programma en ook losse oefeningen. Oefenen met mindfulness biedt voordelen als beter slapen en meer energie. Bovendien kun je de app aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren. 

Mijn Leefstijlcoach app

De gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpt jou om gezonder leven leuker, lekkerder en makkelijker te maken. Met leuke challenges. Stuk voor stuk gekoppeld aan enthousiaste coaches, die jou inspireren met praktische tips, video’s, oefeningen, recepten, work-outs en vele extra’s.

Veelgestelde vragen

We snappen dat je soms nog vragen hebt over de collectieve zorgverzekering. Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen.

 • Vanaf 1 januari 2023 heeft de overheid de wet veranderd; je krijgt dan geen korting meer op je basisverzekering. Ook niet bij andere zorgverzekeraars. Op een aanvullende verzekering krijgen jij én je gezin bij VGZ nog wel korting als je collectief verzekerd blijft. 

  Maar een collectieve zorgverzekering is meer dan korting alleen. De collectieve korting vervalt op de basisverzekering. Op de aanvullende verzekering blijft de korting bestaan. Met extra vergoedingen voor fysiotherapie, mentale weerbaarheid en een ruim preventiebudget.

  Wil je werken aan een gezonde leefstijl? Het Gezond Leven platform van VGZ biedt praktische tips, app, workshops en andere extra’s om op een laagdrempelige manier lekker aan de slag te gaan.

 • Dit wordt bepaald door jouw werkgever. Wil je weten of je hier recht op hebt? Dit kun je navragen bij de HR-afdeling. Wanneer je een werkgeversbijdrage ontvangt, betaal je de zorgverzekering zelf. De eventuele werkgeversbijdrage wordt later verrekend.
 • Nee, dit doen wij! Zo is het afsluiten van je zorgverzekering gemakkelijk en snel geregeld. Vanuit een centraal systeem binnen Nederland wordt doorgegeven waar je momenteel verzekerd bent en waar wij deze kunnen opzeggen voor jou.
 • Wil je weten of de zorg die u nodig heeft vergoed wordt? Op de vergoedingenpagina zie je welke vergoeding je krijgt bij een zorgverlener mét en zonder contract. Log in op de pagina voor een persoonlijk overzicht.
 • Heb je zorg nodig? Dan kun je door heel Nederland terecht bij verschillende zorgverleners. Bij welke zorgverlener hangt af van de soort verzekering. Restitutie, natura of combinatie. In onze zorgzoeker vindt je gemakkelijk terug waar je terecht kan.

Andere vragen? We staan voor je klaar!

Bel met ons

Het snelst en het makkelijkst bel je vanuit jouw VGZ app. Heb je deze niet? Kijk dan op de pagina voor alle telefoonnummers.

Chatbot Sam

Ken je chatbot Sam al? Rechts onderin het scherm start je een chat. Ziet je deze niet? Dan kun je via de contactpagina chatten met ons.

Snel regelen in Mijn VGZ

Al klant bij ons? Je regelt al je zorgverzekering zaken makkelijk, snel en veilig in Mijn VGZ. Log hier in bij je account.

icon duimpje

Klantbeoordeling 7,8

Onze klanten beoordelen ons met een 7,8

icon mobiel

Makkelijk uw zorgzaken regelen

Regel snel en gemakkelijk zorgzaken in de VGZ Zorg app

icon handje

Voorop in gezondheid en zorg

Als coöperatie werken wij samen aan een gezonder Nederland en een toekomstbestendige zorg.

icon winstoogmerk

Overstappen is zo geregeld

VGZ zegt uw huidige verzekering automatisch voor u op