Hulp bij stoppen met roken

Wat is het beste moment om te stoppen met roken? Dat is nu! Want hoe eerder je stopt, hoe groter de voordelen voor jou. Je voelt je fitter, hebt minder kans op ziekten én je bespaart geld. Hoe mooi is dat! Op deze pagina vind je tips die jou helpen om te stoppen met roken.

Op lastige momenten voorkomen dat je toch weer gaat roken? Maak alvast een plan voor afleiding. Ga wandelen, luister muziek of bel iemand.

Meer informatie of zelf aan de slag

Beweeg de services van rechts naar links

Begeleiding bij stoppen met roken

  • Vergoeding vanuit de basisverzekering

Je kan altijd bij je huisarts, verloskundige of medisch specialist terecht voor hulp bij het stoppen met roken. Vanuit je basisverzekering ontvang je een vergoeding voor korte stopadviezen of intensieve behandelingen. 

Stoppen met roken

7 dagen challenge

Wil jij stoppen met roken? Je hebt meer kans als je hulptroepen inschakelt. In deze challenge van de Mijn Leefstijlcoach app helpt huisarts Tamara de Weijer jou van je verslaving af. Je gaat aan de slag met tips en oefeningen en je maakt een persoonlijk stopplan.


Tags Mentaal Leefstijl

Voordelen en tips bij stoppen met roken

Tips en informatie

Het is nooit te laat om te stoppen met roken. Een dag na het stoppen merk je al verschil. Lees wat de effecten zijn op je lichaam én je portemonnee.

Je hoeft het niet alleen te doen. Wij laten je zien hoe je kunt stoppen met roken.


Tags Mentaal Leefstijl

Gedragsverandering

Tips en informatie

Stoppen met roken is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Om te stoppen met roken moet je soms je gedrag aanpassen. Gedragsdeskundige Hanneke de Bruijn neemt je mee in de 5 stappen naar gedragsverandering.


Tags Mentaal Leefstijl

Ongezonde gewoontes veranderen met dokter Tamara

In het programma van dokter Tamara ontdek je wat je kunt doen om je leefstijl te verbeteren. Dit is meer dan stoppen met roken. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met ontspanning, slaap en bewegen. Met een aanvullende verzekering van VGZ krijg je een vergoeding voor dit programma.

Bekijk het leefstijlprogramma van dokter Tamara