Dokter Tamara legt uit

Gezonder eten

Wil je weten hoe je gezonde voeding herkent in de supermarkt? Of wil je een paar kilo's kwijt? Dokter Tamara helpt je met deze video's over gezond eten. 

Gezonde voeding herkennen

Hoe weet je welke producten gezond zijn in de supermarkt? En welke niet? Dokter Tamara legt uit waar je op let bij het boodschappen doen.

Stop diëten en val af

Als je wil afvallen kun je beter niet gaan diëten, zegt dokter Tamara. Waarom niet? En hoe kun je wel gewicht verliezen? Dat legt ze uit in deze video.

Minder vlees eten doe je zo

Als je minder vlees wil eten, waar begin je dan? En wat zijn goede vleesvervangers? En wat niet? Dokter Tamara vertelt erover in deze video. 

Vind je deze extra hulp bij gezond eten ook fijn?

 • Online leefstijlprogramma van dokter Tamara. Gezonder en energieker in 10 weken.
 • Mijn leefstijlcoach app van Albert Heijn. Een app die je uitdaagt om gezonder te leven. 
 • Recepten van lekkere snacks, maar dan gezonder.
 • Gezonde recepten van dokter Tamara
 •  

  Minder stress

  Ontspanning en slaap zijn belangrijk. Waarom eigenlijk? En wanneer is stress slecht voor je gezondheid? Dokter Tamara legt uit wat er in je lichaam gebeurt bij ontspanning en bij stress.

  Relaxen bij stress

  Dokter Tamara legt uit hoe je rust creĆ«ert en hoe je ontspant als je onder spanning staat. 

  Te veel stress

  Wat gebeurt er in je lichaam als je lange tijd stress voelt? En hoe verminder je stressgevoelens? Dokter Tamara legt het uit.

  Vind je deze extra hulp ook fijn? 

  Een gezonde leefstijl tegen ziektes

  Door gezond te leven kun je de kans op sommige ziektes verkleinen. Of er fijner mee leven. Want, leefstijl is van invloed op bijvoorbeeld diabetes type 2 en dementie. Dokter Tamara bespreekt het.

  4 tips die echt helpen bij diabetes

  Gezonder leven helpt als je diabetes type 2 hebt. En deze 4 leefstijlaanpassingen maken het verschil.

  Kun je dementie voorkomen?

  Hoe ouder je bent, hoe groter de kans op dementie wordt. Maar, dementie heeft ook te maken met leefstijl. Je kunt de kans erop verkleinen.

  Je leefstijl veranderen doe je zo

  Als je je leefstijl wil veranderen, heb je de meeste kans van slagen met een positieve houding. Bekijk de 6 tips die je helpen door te zetten, ook als het moeilijk is. 

  Vind je deze extra hulp ook fijn?

  Diabetes type 2:

  Dementie:

  Meer en beter bewegen

  Bewegen is gezond. Maar hoeveel moet je precies bewegen? En waarom is het zo belangrijk om minder te zitten? Dokter Tamara legt het uit en geeft tips! 

  Hoeveel bewegen is gezond?

  En wanneer beweeg je voldoende? Dokter Tamara vertelt wat jouw beweegadvies is. Ook geeft ze tips om meer te bewegen.

  Vind je deze extra hulp bij bewegen ook fijn?

  Iets doen tegen eenzaamheid

  Je hebt contacten nodig om je goed te voelen. Toch zijn er veel mensen die contact missen. Voel jij je eenzaam? Meestal kun je er iets aan doen. Dokter Tamara vertelt hoe je weer contact kunt maken. 

  Dag eenzaamheid. Hallo contacten.

  Voel jij je eenzaam? Je bent niet de enige. Veel mensen krijgen met eenzaamheid te maken. Deze 5 tips helpen bij het maken van contact. Zelfs als je dat moeilijk vindt.

  Vind je deze extra hulp bij eenzaamheid ook fijn?

  Gezonder zijn en meer energie?

  Het online leefstijlprogramma van dokter Tamara helpt. In 10 weken werk je aan je eigen gezondheid op het moment dat het jou uitkomt. Je leert alles over een gezonde leefstijl. En alle onderwerpen komen aan bod: voeding, ontspanning, beweging en slaap. Met een aanvullende verzekering van VGZ krijg je een vergoeding voor dit programma.