Pgb declareren

Heeft u een persoonsgebonden budget (pgb) voor verpleging en/of verzorging? Dan kunt u de gemaakte kosten achteraf declareren. Hieronder leest u hoe u gemaakte kosten kunt declareren bij VGZ. Het is ook mogelijk om te declareren via de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

1. Wat kan ik declareren?

U kunt alleen de uren zorg declareren die de zorgverlener ook daadwerkelijk heeft geleverd. En u kunt alleen de zorg declareren die na behandeling van de pgb-aanvraag aan is toegekend.

2. Hoe kan ik declareren?

 • Kies hieronder het juiste formulier: declaratie formele zorgverlener of declaratie informele zorgverlener. Het is belangrijk dat u het formulier volledig invult.
 • Kies voor wekelijkse of maandelijkse declaratie.
 • Stuur de declaratie binnen 3 maanden in nadat u de zorg heeft ontvangen.

Het juiste formulier invullen

PGB en het coronavirus: Niet-geleverde zorg bijhouden

Deze heftige coronacrisis vraagt om bijzondere maatregelen. Zo kunt u uw zorgverleners door blijven betalen, ook al leveren zij door corona geen zorg. Het is belangrijk dat u vanaf 8 mei een speciaal formulier bijhoudt voor deze zorg.

Formele zorgverlener

 • Een formele zorgverlener (bijvoorbeeld de thuiszorg) heeft een registratie als officiĆ«le zorgverlener en is geen familielid van u.
 • U ontvangt een rekening van uw zorgverlener met daarop de geleverde zorg. Deze gegevens heeft u nodig om onderstaand declaratieformulier in te vullen. 

Let op: Download dit formulier en bewaar het op uw computer. Vervolgens opent u dit formulier met de Acrobat Reader en vult u het in. Als u het formulier opent in de browser worden uw gegevens niet goed opgeslagen!

Check voor een juiste verwerking van uw declaratie of de AGB-code is ingevuld op het formulier.

U hoeft de originele rekening van uw formele zorgverlener niet mee te sturen naar Zorgverzekeraar VGZ. Bewaar deze wel voor uw eigen administratie.

Informele zorgverlener

 • Bijvoorbeeld een familielid of kennis
 • Geen registratie als officiële zorgverlener
 • Een familielid is altijd een informele zorgverlener, ook wanneer deze wel een registratie als zorgverlener heeft

Declaratieformulier informele zorgverlener

Let op

Download het formulier en bewaar het op uw computer. Vervolgens opent u dit formulier met de Acrobat Reader en vult u het in. Als u het formulier opent in de browser worden uw gegevens niet goed opgeslagen!

3. Hoe dien ik een declaratie in bij VGZ?

Uw declaratie kunt u via Mijn VGZ of per post bij ons indienen.

Online declareren
 • Ga naar Mijn VGZ en dien uw declaratie bij ons in
 • In Mijn VGZ ziet u na enkele dagen of wij uw declaratie goed hebben ontvangen en wat u vergoed krijgt
 • U ontvangt het bedrag binnen 6 werkdagen op uw rekening
Declaratie per post opsturen
 • U stuurt de declaratie naar:
  Zorgverzekeraar VGZ
  Postbus 25030
  5600 RS Eindhoven

 • U ontvangt het bedrag binnen 10 werkdagen op uw rekening
Declareren via de SVB

Bij de salarisadministratie van uw pgb komt best veel kijken. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) kan u daarbij helpen. Zij kunnen voor u uw zorgverleners betalen, de belasting regelen en namens u declareren bij  VGZ. Meer weten? Kijk op de website van de SVB of bel 030 - 264 82 00.

Heeft u vragen over declareren?

Wij helpen u graag op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Bel 088 - 131 1671

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord