Basisverzekering

Wij bieden u twee basisverzekeringen: VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze. U vindt hier antwoorden op vragen over onze basisverzekeringen.

Vragen over de basisverzekering

 • Wat is het verschil tussen de basisverzekeringen VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze?

  VGZ Ruime Keuze is een natura basisverzekering. Dit betekent dat wij met bepaalde zorgverleners contracten sluiten. Als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat, krijgt u de kosten vergoed op basis van het gecontracteerde tarief. VGZ Eigen Keuze is een restitutie basisverzekering. Dit betekent dat u maximaal het marktconforme tarief vergoed krijgt. Mogelijk vallen er kosten onder uw eigen risico of heeft u een eigen bijdrage. U leest hier meer over in onze voorwaarden.

  VGZ Ruime Keuze

  Met de VGZ Ruime Keuze bent u verzekerd van goede zorg bij u in de buurt en een betaalbare scherpe premie. U heeft ruime keuze uit zorgverleners. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract? Dan ontvangt u een vergoeding tot maximaal 80% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. Voor sommige zorg betaalt u wel uw (verplicht) eigen risico en/of een eigen bijdrage.

  VGZ Eigen Keuze

  Met VGZ Eigen Keuze heeft u vrije keuze uit alle zorgverleners. U ontvangt altijd een vergoeding van maximaal 100% van het marktconforme tarief. Hiervoor betaalt u een hogere premie. Voor sommige zorg betaalt u wel uw (verplicht) eigen risico en/of een eigen bijdrage

 • Hoe weet ik of een zorgverlener gecontracteerd is?
  U vindt de gecontracteerde zorgverleners in de Zorgzoeker of vraag dit na bij de klantenservice.
 • Hoe zit het met de vergoeding als ik naar een niet-gecontracteerde zorgverlener ga?
  Heeft u de basisverzekering VGZ Ruime Keuze? Dan vergoeden wij maximaal 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Heeft u de basisverzekering VGZ Eigen Keuze? Dan vergoeden wij maximaal het marktconform tarief.
 • Mijn fysiotherapeut heeft binnenkort geen contract meer met VGZ, maar eigenlijk wil ik graag bij hem blijven. Kan dat?
  Die keuzevrijheid heeft u altijd. Het kan wel zijn dat u dan een deel van de rekening zelf moet betalen. Hoeveel dit is hangt af van uw gekozen basisverzekering. Bovendien moet u de nota eerst zelf voorschieten voordat u van ons een vergoeding ontvangt. Wilt u dit niet? Kijk dan in de Zorgzoeker voor een gecontracteerde fysiotherapeut bij u in de buurt.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord