Wat is duurzaamheid voor ons?

Laten we eerst eens uitleggen wat wij bedoelen met duurzaamheid. Want duurzaamheid is voor ons niet alleen een beter milieu. Maar ook zorg die klaar is voor de toekomst.

Zo willen we de druk op de zorg verlagen. En zorgen dat de zorg betaalbaar blijft voor alle mensen in Nederland. Ook willen we de gezondheidsverschillen tussen mensen verkleinen. Zodat iedereen gelijke kansen heeft op goede gezondheid en zorg. Maar natuurlijk willen we ook bijdragen aan een beter milieu. Zodat we samen in een beter klimaat kunnen leven. Want een gezond klimaat, heeft ook invloed op onze gezondheid.

Duurzame zorg

Een van onze doelen is om de zorg duurzamer te maken. Dit doen we niet alleen, maar samen. Door bijvoorbeeld duurzame initiatieven uit de zorg te gebruiken. En door afspraken te maken met zorgaanbieders. Maar we zetten ons ook in om iedereen gelijke kansen te geven op gezondheid en zorg. We vertellen je er graag meer over!  

Beweeg van rechts naar links

VGZ_promo_Eigenrisico-veelgestelde vragen 400x220

Green Deal Duurzame Zorg

Samen willen wij de zorg duurzamer maken. Om dit te bereiken doen wij mee aan de Green Deal Duurzame Zorg.

De zorg betaalbaar houden met zinnige zorg

Betaalbare en goede zorg, voor iedereen. De zorg komt zelf met fantastische ideeën. En dat moedigen wij aan.

Leden die moeite hebben met betalen, helpen wij graag

Moeite met betalen? Geen zorgen, wij helpen je!

Het kan iedereen overkomen: zorgen over geld. Daar hebben wij begrip voor. Iedereen hoort gelijke kansen te krijgen op gezondheid en zorg. Daarom helpen wij je graag als je moeite hebt met betalen.

Steun voor de mantelzorger

In Nederland zorgen maar liefst 2,6 miljoen mensen voor een naaste. Misschien jij ook wel. Een mooie, maar soms zware taak. Wij ondersteunen deze mantelzorgers op allerlei manieren.

Duurzame coöperatie

We vinden het belangrijk dat wij als coöperatie steeds duurzamer worden. En dat we bijdragen aan een duurzame wereld. Hier lees je hoe we dat doen.

Duurzaam beleggen

Wij beleggen om financieel gezond te blijven. Wat wij verdienen met beleggen, gebruiken wij voor alle (zorg)kosten. En om je premie laag te houden. Maar ook voor een gezonde en duurzame samenleving. Door bijvoorbeeld te beleggen in duurzame ondernemingen.

Onze CO2 voetafdruk verkleinen

Wij vinden dat wij als coöperatie ook duurzaam moeten werken. Daarom houden wij zo veel mogelijk rekening met het milieu. En verkleinen wij onze CO2-voetafdruk. Een CO2-voetafdruk is hoe veel broeikasgas je met jouw manier van leven achterlaat.

Duurzaam ondernemen

Wat betekent duurzaam ondernemen? En wat betekent dat voor VGZ en voor jou? Dat leggen wij graag uit.

Zelf aan de slag met duurzaamheid

Duurzamer leven. Dat is niet altijd makkelijk. We helpen je hier graag bij. Hier vind je manieren hoe je zelf aan de slag kunt gaan met duurzaamheid.

Vrouw last van been
Duurzaamheid en medicijnen

Medicijnen zijn heel belangrijk voor veel mensen. En maakt gelukkig veel mensen beter. Voor het milieu is het minder goed. Daar kunnen we iets aan doen.

Verspil geen pil
Samen voorop voor minder verspilling. Doe jij mee? Bekijk infographic voor meer informatie.
Duurzaam je verzekering regelen
Zaken over jouw verzekering op een duurzame manier regelen? Dat kan door je contactvoorkeur op 'per e-mail' te zetten. Dit regel je makkelijk zelf via Mijn VGZ.
Kluisje spaart peperdure medicijnen
Dure medicijnen over en weggooien? Dat kan anders! Onder andere door het gebruik van het medicijnkluisje: Meds Safe.