Op weg naar een duurzame zorgverzekeraar

Fijn dat u deze informatie opzoekt. Wij hopen dat u droomt van een duurzame wereld. Net als wij. Daarom zijn wij op weg steeds duurzamer te worden. En daar draagt u als verzekerde aan bij!

Onze stappen naar een duurzame zorgverzekering

Duurzaamheid, dat is voor ons niet alleen een beter milieu. Maar ook zorg die klaar is voor de toekomst. Net als onze maatschappij.
Op deze pagina ziet u de stappen die wij hiervoor nemen. Meer weten over een onderwerp? Klik dan op de button eronder.

Samen onderweg naar een betere wereld

scroll naar beneden

 

Om te zorgen dat de zorg duurzaam, betaalbaar en toegankelijk blijft, ondersteunen wij innovatie in de zorg.

De zorg betaalbaar houden met zinnige zorg

Betaalbare, goede zorg voor iedereen. Dat is waar wij voor gaan. De zorg zélf komt met fantastische ideeën. En dat moedigen wij aan. We noemen dit zinnige zorg. 

Medicijnkluisje voorkomt dat dure medicijnen moeten worden weggegooid

Kluisje spaart peperdure medicijnen

Peperdure medicijnen die over zijn kunnen andere patiënten nog gebruiken. Klinkt logisch toch? En dat wordt het ook steeds meer. Onder andere door het gebruik van het medicijnkluisje Meds Safe. 

Wij ondersteunen mantelzorgers

Steun voor de mantelzorger

In Nederland zorgen maar liefst 2,6 miljoen mensen voor een naaste. Misschien u ook wel. Een mooie, maar soms zware taak. Wij ondersteunen deze mantelzorgers op allerlei manieren.

Pas je voorkeur voor digitale post aan in Mijn VGZ

Duurzame post

U draagt zelf heel simpel bij aan uw duurzame zorgverzekering. Dit kunt u doen door uw post op digitaal te zetten. Het scheelt papier. Pas uw postvoorkeur aan in Mijn VGZ. Kiest u toch voor post op papier? Dan versturen wij uw post duurzaam. Dit doen wij met de postbezorging van PostNL. Met netto nul CO2-uitstoot!

Ook de zorg gaat voor groen met de Green Deal Zorg.

Mee in de Green Deal Duurzame Zorg

In de Green Deal Duurzame Zorg werken de zorgverleners, zorginstellingen en andere organisaties in de zorg, samen aan een beter (leef)klimaat. Bijvoorbeeld door de verspilling tegen te gaan. Wij doen natuurlijk mee aan deze deal. Lees er meer over!

Wat is de Carbon Footprint van VGZ?

Onze carbon footprint verkleinen

Vindt u dat organisaties waar u lid van bent milieuvriendelijk moeten werken? Daar zijn wij het mee eens. Bij onze bedrijfsvoering houden wij zoveel mogelijk rekening met het milieu. Bekijk hier hoe wij onze CO2-voetafdruk verkleinen.

Leden die moeite hebben met betalen, helpen wij graag

Moeite met betalen? Geen zorgen, wij helpen u

Het kan iedereen overkomen: zorgen over geld. Daar hebben wij begrip voor. Sterker nog, wij vinden dat wij er iets aan moeten doen. Daarom helpen wij onze verzekerden als ze moeite hebben met betalen. 

Bekijk ook ons maatschappelijk jaarverslag

Zo ondernemen wij verantwoord

Wilt u het hele overzicht van onze stappen naar een duurzame zorgverzekeraar? Daar doen wij graag een boekje over open. Bekijk hoe wij maatschappelijk ondernemen en stap voor stap duurzamer worden. 

Wij beleggen steeds duurzamer. Zo investeren wij niet in de sigarettenindustrie.

Zo beleggen wij verantwoord

Om financieel gezond te blijven, beleggen wij. Maar het draait bij ons niet alleen om geld. We willen ook een gezonde en duurzame samenleving. Gelukkig gaan die twee goed samen. Door duurzaam te beleggen.