Alle services

Waar ben jij naar op zoek?

Ik wil aan de slag met:

Filter op thema
Filter op type

Geen resultaten gevonden

Accepteren

Online programma

Therapieland

Het programma Accepteren van Therapieland helpt je om te gaan met een nare gebeurtenis. Zodat je het een plekje kunt geven en verder kunt.


Tags Mentaal

Beter eten rondom je operatie

Informatie, tips en oplossingenVGZ

Goede voeding rondom operaties is belangrijk. Met het juiste eetpatroon verklein je de kans op complicaties en herstel je sneller. Bekijk onze handige tips van diëtisten.


Tags Voeding Leefstijl

Beter slapen

Webinar | Simone das Dores & Soesja Vogels

Een webinar over de wetenschap achter een goede nachtrust. Psychologen Simone das Dores en Soesja Vogels nemen u mee in de feiten.


Tags Mentaal Slapen

Beter slapen bij nachtdiensten

Artikel | speciaal voor zorgmedewerkers

Goed slapen is voor zorgmedewerkers niet vanzelfsprekend. Onregelmatige diensten zorgen er soms voor dat je minder uitgerust wakker wordt. Lees de 9 tips die je kunnen helpen.


Tags Leefstijl Mentaal Slapen

De overgang verlichten

Tips en informatie

U kunt dingen doen om de overgang te verlichten. Hier vindt u 6 adviezen van een expert, 6 tips voor uw leefstijl, workshops en apps en een ervaringsverhaal.


Tags Mentaal Fysiek Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder zout

Tips op gezonder te eten

Lekker eten met minder zout, is dat mogelijk? Hoe ongezond is het? En wat doet zout met je lichaam? Diëtist Steffi Haazen van de Mijn Leefstijlcoach app beantwoordt 6 veelgestelde vragen over zout.


Tags Voeding Leefstijl

Beter slapen

Whitepaper, informatie en tipsVGZVGZ

Lekker geslapen? Dan heeft u overdag energie om de dingen te doen die u belangrijk vindt. Goed slapen helpt u om gezond te zijn én te blijven. Daar zetten wij ons graag voor in.


Tags Slapen Mentaal

Icoontje van een PDF | Dit document is een PDFDownload de whitepaper Beter Slapen

Gezond en lekker eten met minder suiker

Tips om gezonder te eten

Kun je op een gezonde manier toch suiker eten? Zijn er goede vervangers? En wat doet suiker met ons lichaam? Diëtist Steffi Haazen van de Mijn Leefstijlcoach app geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over suiker. 


Tags Voeding Leefstijl

Eiwitrijke voeding - voor ouderen

Whitepaper, informatie en tips

Wilt u nog meer tips of informatie? Download dan de informatiegids ‘Eiwitrijke voeding verkleint uw kans op ondervoeding’. We leggen u hierin uit waarom voldoende en eiwitrijk eten belangrijk is voor ouderen.


Tags Voeding Leefstijl

Positivi-tijd: een momentje van warmte, vrolijkheid en aandacht voor de goede dingen in het leven.

Flinke dosis positivi-tijd

Workshops, tips en geluksmomentjes

Het is tijd voor nieuwe, positieve energie. Daarom toveren we maar liefst 21 keer een lach op uw gezicht. Bekijk alle 21 positivi-tijdjes. Veel plezier!


Tags Mentaal Leefstijl

Leefstijl is meer dan voeding

3 webinars | Huisarts Tamara de Weijer 

Aandacht voor onze gezondheid en leefstijl is nu extra belangrijk. Samen met huisarts Tamara de Weijer bieden we u deze gratis webinars over voeding, slaap en zingeving.


Tags Leefstijl Mentaal Voeding Slapen

Goed voorbereid de operatie in

Artikel | 4 minuten leestijd

Heb je een operatie? Daar kun je je op voorbereiden. Met de juiste voeding, beweging en ontspanning kun je weer sneller op de been zijn. Lees onze 5 tips van specialisten en ga aan de slag.


Tags Voeding LeefstijlBewegen Mentaal

Grip op je blaas

Informatie, tips en oplossingen

Last van ongewenst urineverlies? Daar kun je vaak iets tegen doen. Bijvoorbeeld door gezond te leven en je bekkenbodemspieren of blaas te trainen. Ga aan de slag met meer tips van huisartsen.


Tags Voeding LeefstijlBewegen Mentaal

Hallo zelfvertrouwen

Speciaal voor zorgmedewerkers

Webinar

Een beetje onzekerheid is normaal. Maar overbewustzijn van uzelf kan ook storen. Wilt u werken aan uw zelfvertrouwen? En meer rust en autonomie ervaren?


Tags Mentaal

Het effect van groen

Artikel | 7 redenen voor meer groen in huis

Een wandeling in de natuur heeft veel goede effecten op onze gezondheid. De natuur in huis halen helpt ook. Waarvoor het helpt? Lees de 7 gezonde redenen voor meer groen in uw leven.


Tags Mentaal Leefstijl

Hoofdpijn Coach app

App Store & Google Play

Heb je af en toe last van milde hoofdpijn? Je bent niet de enige. Dagelijks ervaart 1 op de 6 mensen hoofdpijn. Daarom ontwikkelden we samen met Hoofdpijnnet en Salut een nieuwe app: de Hoofdpijn Coach. Een gratis app voor iedereen die af en toe hoofdpijn heeft*.

*Heb je migraine of chronische hoofdpijn? Dan is deze app niet geschikt voor jou.


Tags Mentaal Leefstijl

Lekker slapen

Online programma

Therapieland

Nuttig en fijn! Daarom vind je hier het programma Lekker slapen van Therapieland. Met informatie, een slaaptest, slaapgewoontes, minder piekeren en ontspannen.


Tags Mentaal Slapen

Lekker slapen voor jong en oud

Webinar

Goed kunnen slapen is voor iedereen belangrijk. Jong en oud. En daarom organiseert VGZ een webinar. Om jou te helpen bij een goede nachtrust.


Tags Mentaal Slapen

Gezond en lekker eten met minder koolhydraten

Tips om gezonder te eten

Wat zijn koolhydraten? Zijn ze goed of slecht voor ons? En voor wie is koolhydraatarm eten goed of juist slecht? Huisarts Tamara de Weijer geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over koolhydraten. 


Tags Voeding Leefstijl

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Je wilt graag gezonder leven. Maar wel op een lekkere, makkelijke en vooral leuke manier. Met de vernieuwde gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpen we jou op weg om beter te eten, meer te bewegen, goed te ontspannen én te slapen. Zet de eerste stap naar een gezondere leefstijl.


Tags Voeding Bewegen Slapen Mentaal Mindfulness Leefstijl Fysiek

EHBOorsuizen – Controle over tinnitus

Online programma

Therapieland

Dit programma is voor mensen met oorsuizen (tinnitus). Je leert om grip te krijgen op de negatieve gevoelens die het gevolg zijn van de tinnitus.


Tags Mentaal

Minder stress

Speciaal voor zorgmedewerkers

Webinar

Heb je een gejaagd gevoel? En vind je weinig rust? Volg de webinar ‘Het succes van minder stress’. Leer hoe je stress in lichaam en hoofd vermindert. En hoe je het jezelf makkelijker maakt, zelfs als de druk hoog is.


Tags Mentaal Mindfulness

Mindful gezin

App artikel | 4 minuten leestijdVGZVGZVGZVGZ

14 oefeningen | App Store & Google PlayVGZVGZ

Dit mindfulness-programma is speciaal voor verzekerden bij VGZ. Met behulp van het programma Mindful gezin breng je je rust te in de alledaagse hectiek van het ouderschap.


Tags Mentaal Mindfulness

Bewegen bij lichamelijke klachten

Online programma

Therapieland

Dit programma is ontwikkeld voor mensen die om wat voor reden dan ook meer willen bewegen. Dit kunnen kleine stapjes zijn, zoals vaker de fiets nemen naar je werk of grote stappen, zoals intensiever sporten.


Tags Bewegen

Omgaan met geldstress

Webinar | Eef van Opdorp en Simone das Dores

Maak je je wel eens zorgen over geld? Kun jij daarom wel wat tips en hulp gebruiken? Bekijk dan de webinar Omgaan met geldstress en ga aan de slag met de tips van budgetcoach Eef van Opdorp. 


Tags Mentaal 

Overgang

Online programma

Therapieland

Dit programma is speciaal gemaakt om je te helpen grip te krijgen op de overgang. Je gedachte over de overgang verandert, zodat de klachten je leven minder beïnvloeden.


Tags Mentaal Leefstijl

Piekeren

Online programma

Therapieland

Piekeren is in rondjes blijven denken. Vaak zijn die rondjes niet positief. Maar je kunt piekergedachten voorkomen en stoppen. Hoe je dat doet, leer je in het programma Piekeren.


Tags Mentaal

Positieve gezondheid

Artikel 

Positieve gezondheid laat zien wat allemaal te maken heeft met jouw gezondheid. Je kijkt zelf of je wat wilt veranderen aan jouw manier van leven. Om gezond te zijn en je goed te voelen.


Tags Leefstijl Mentaal Fysiek

Kanker – Na de behandeling

Online programma

Therapieland

De ziekte kanker zet je leven op z’n kop. Na de behandeling is er vaak meer ruimte voor verwerking. Dit programma is ontwikkeld voor jou, gericht op de fase na de behandeling. 


Tags Mentaal Fysiek

AD(H)D - voor ouders

Online programma

Therapieland

Dit programma is bedoeld voor ouders van kinderen met ADD of ADHD. Met dit programma leer je op een positieve manier naar je kind te kijken. En om minder problemen bij het opvoeden te ervaren.


Tags Mentaal

Stressles

Online programma

Therapieland

Wie heeft het niet af en toe? Stress… Gelukkig kun je er veel aan doen. Daarover gaat het programma Stressles. Leer over oorzaken, leefstijl, omgaan met drukte, plannen en ontspannen.


Tags Mentaal

Thuisarts antwoord op je vraag

Tips en informatie

Heb je een gezondheidsvraag? Een online zoektocht is echt niet nodig. Op Thuisarts.nl vind je direct betrouwbaar antwoord geschreven door artsen en medisch specialisten.


Tags Mentaal Fysiek Leefstijl

Planning en structuur

Online programma

Therapieland

Vind je het lastig om overzicht te houden? Heb je het bijvoorbeeld erg druk of merk je dat je je niet goed kunt concentreren? In dit programma ga je aan de slag om orde te scheppen in de chaos.


Tags Mentaal

Leefstijlprogramma van dokter Tamara

Online leefstijlprogramma

Dokter Tamara de Weijer

Uzelf fitter voelen? Er beter uitzien? Dat is het doel van het online programma voor een gezonde leefstijl. Opgezet door huisarts en leefstijlexpert dokter Tamara de Weijer.


Tags Leefstijl

Gedragsverandering

Tips en informatie

Een gezonde leefstijl is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Om gezonder te leven moet je soms je gedrag aanpassen. Gedragsdeskundige Hanneke de Bruijn neemt je mee in de 5 stappen naar gedragsverandering.


Tags Mentaal Leefstijl

Mindful zorgen

Speciaal voor zorgmedewerkers

Webinar

Met mindfulness leert u om te leven in het hier en nu. En dat heeft veel effect op u en uw leven als zorgmedewerker. Wilt u weten hoe u toewerkt naar mindful leven en zorgen? Gewaardeerd met een 8,4!


Tags Mentaal Mindfulness

VGZ Mindfulness Coach

8 programma's | App Store & Google Play

In de VGZ Mindfulness Coach app vind je meer dan 100 Nederlandstalige oefeningen. Van yoga-oefeningen tot slaapmeditaties. Van mindful wandelen tot hardlopen.

  • Gratis voor iedereen
  • Voor beginners en gevorderden
  • 3 extra programma's voor verzekerden

Tags Mentaal Mindfulness

VGZ Soepel en Sterk Coach

 6 oefenprogramma's | App Store & Google Play

Kan jouw lichaam wel wat sterker en soepeler? Een gratis app boordevol beweegprogramma’s ontwikkeld door fysiotherapeuten.


Tags Bewegen Leefstijl

Wat is mindfulness?

Informatie

Een drukke baan, sporten, familie, vrienden.. Hoe ga je om met die volle agenda? En wanneer kan je tot rust komen en even ontspannen? Best lastig. Daarom vertellen we je graag meer over mindfulness. helpt!


Tags Mentaal

Zen in de zorg

App artikel | 5 minuten leestijdVGZVGZ

14 oefeningen | App Store & Google PlayVGZVGZ

Werk je in de zorg? Dit mindfulness-programma is speciaal ontwikkeld voor een betere balans tussen werken in de gezondheidszorg en je privé leven.


Tags Mentaal Mindfulness

Druk en afgeleid

Online programma

Therapieland

Dit programma is gemaakt voor mensen die vaak druk en afgeleid zijn en hier beter mee willen leren omgaan. Het programma kan ook ingezet worden bij AD(H)D-klachten. 


Tags Mentaal

Overspanning en burn-out

Online programma

Therapieland

Voel je je overspannen of heb je een (beginnende) burn-out? In dit programma ga je aan de slag met de oorzaak. Ook leer je om weer te ontspannen.


Tags Mentaal

Koffiedetox

Artikel | 5 minuten leestijd

Collega Lotte deed een koffiedetox. Ze mocht een maand lang geen koffie drinken. Best lastig voor Lotte. Want ze dronk zeker 5 à 6 koppen koffie per dag. In het artikel lees je meer over ervaring.


Tags Leefstijl

Mindful hardlopen

Artikel | 5 minuten leestijd

Met een jong gezin en een fulltime baan lukt het Annemieke vaak maar net om even te sporten. Voor Annemieke is hardlopen een moment om tot rust te komen, maar het lukte niet meer om in het moment te blijven. Ze deelt haar ervaring met mindful hardlopen, een gratis oefening in de VGZ Mindfulness Coach.


Tags Mentaal Mindfulness Bewegen

Waarom ontspannen zo belangrijk is

In de alledaagse hectiek is het soms lastig om te ontspannen. Dat snappen we bij VGZ. Daarom helpen we je. Laad jezelf op met onze handige apps, tips en workshops.

Speciaal voor collectief verzekerden

Mentaal fit gesprek

Online coach

Therapieland en Inluzio

Met het Mentaal fit gesprek krijg je persoonlijke tips van een deskundige. Extra handig: het gesprek is online. Je belt dus gewoon vertrouwd vanuit huis, of een andere plek waar jij je fijn voelt. En het scheelt je ook nog eens reistijd.


Tags Mentaal Leefstijl

Speciaal voor collectief verzekerden

Mindful werken

App artikel | 6 minuten leestijd

14 oefeningen | App Store & Google PlayVGZVGZ

We weten steeds meer over een gezonde werk-privébalans en hoe je die kunt bereiken. Daarom hebben we voor jou het programma Mindful werken in de VGZ Mindfulness Coach. Dit mindfulness-programma helpt je vóór, tijdens én na werktijd beter te ontspannen.


Tags Mentaal Mindfulness

icon duimpje

Praktische hulp
om gezonder te leven

icon mobiel

Online en op ieder
moment aan de slag

Ontwikkeld door
specialistische partners