De online apotheek

De online apotheek. Eigenlijk spreekt het voor zich. Een apotheek alleen dan online. Zo kun je alles voor je medicijnen regelen via een handige app. Op het moment dat het jou uitkomt. Wel zo makkelijk toch? 

Wat kan de online apotheek voor jou betekenen?

Je medicijnen online regelen. Dat is even wennen. Maar misschien past het juist heel goed bij je situatie. Bekijk wat de online apotheek voor jou kan betekenen:

 • Je medicijnen gratis thuisbezorgd
 • Alles voor je medicijnen in 1 app
 • Vertrouwd vanuit huis
 • Lagere kosten - als je nog niet door je eigen risico heen bent
 • Overstapservice: wij regelen alles voor je

Wij werken samen met 2 online apotheken: Nationale Apotheek en MedApp. Vergelijk de online apotheken en bekijk welke het beste bij jou past. Meld je aan en stap eenvoudig over met de overstapservice. De online apotheek regelt alles voor je. 

Dit zeggen anderen over MedApp apotheek en Nationale Apotheek

Over MedApp:
'Goede klantenservice'

Fijne app, goede klantenservice, herhaalservice ook fijn. En gratis thuisbezorgd!


Bron: Zorgkaart Nederland, oktober 2022

Over Nationale Apotheek:
'Dezelfde dag geleverd''

De overstap naar deze apotheek is, met behulp van hun medewerksters, perfect verlopen. Het herhaalrecept is keurig, zonder tussenkomst van mijzelf, uitgevoerd. Het laatste recept is gelukkig, vanwege heftige pijnen, dezelfde dag geleverd.

Bron: Zorgkaart Nederland, oktober 2022

Hoe werkt de online apotheek?

 • Je hebt de vrije keuze naar welke apotheek je gaat. De huisarts kan de recepten naar elke apotheek sturen. Ook naar een online apotheek. Als het nodig is overleggen de huisarts en online apotheek met elkaar over je medicijnen. En natuurlijk kan je huisarts ook altijd contact opnemen met de apotheker of assistent(e) van de online apotheek. 
 • De online apotheek is een complete apotheek die alle medicijnen levert die een openbare apotheek ook kan leveren. Dus bijvoorbeeld ook spoedmedicatie, medicijnrollen en medicijnen die gekoeld moeten worden. En goed om te weten: bij de online apotheek kun je hetzelfde merk medicijnen blijven gebruiken. 
 • De online apotheek bezorgt standaard je medicijnen gratis thuis. Je medicijnen worden bezorgd wanneer en hoe je dat prettig vindt. Als dat nodig is ook met spoed. En ben je bijvoorbeeld voor werk of vakantie ergens anders in Nederland? Dan bezorgt de online apotheek gewoon daar. Komt het bezorgmoment niet goed uit? Dan pas je dit aan in de app. Met de track & trace code kun je altijd je bestelling volgen.

 • Als je vragen hebt over bijvoorbeeld je medicijnen dan staat er een apotheker of apothekersassistentie(te) voor je klaar. Via de chat, mail of telefoon. En de online apotheek kent ruime bereikbaarheidstijden. Zo kun je contact opnemen wanneer en waar jij dat prettig vindt.
 • Hoe zit dat met de lagere kosten. En wat merk ik daar precies van? Per medicijn dat je afneemt van de apotheek betaal je terhandstellingskosten. Je betaalt dit bedrag voor de service van de apotheek. Deze kosten zijn bij de online apotheek lager dan bij de apotheek die je gewend bent. Deze kosten gaan van je eigen risico af. Met lagere terhandstellingskosten verbruik je dus minder snel je eigen risico. Hoeveel je bespaart ligt ook hoeveel medicijnen je gebruikt en de hoogte van je eigen risico.
 • Bij Coöperatie VGZ werken we samen met onze partners aan vernieuwende oplossingen voor gezondheid en zorg. Door slim om te gaan met digitale mogelijkheden bieden we u gemak én houden we zorg toegankelijk en betaalbaar.
 • Via de app kun je gemakkelijk (herhaal)medicijnen bestellen. Ook kun je gebruik maken van de slimme herhaalservice. Bij deze service houdt de online apotheek je voorraad in de gaten. Ongeveer 10 dagen voordat je medicijnen op zijn, ontvang je een bericht van de online apotheek. Je geeft dan zelf aan of je de nieuwe voorraad medicijnen nodig hebt.