Aan de slag met gezondere eetgewoontes

Ineens je eetgewoonten veranderen is best lastig. Hoe hou je dit goed vol? Je hoeft dit niet alleen te doen. Wij helpen je op weg.

Zelf aan de slag om gezonder te eten

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Beginnen met gezonder eten is makkelijk. Juist het volhouden is vaak lastig. In de gratis Mijn Leefstijlcoach app helpt een coach jou op weg naar gezonde eetgewoontes. Met motiverende video's, leuke oefeningen en slimme tips. 


Tags Voeding Bewegen Slapen Mentaal Mindfulness Leefstijl Fysiek

Makkelijk en gezond avondeten

7 dagen challenge in Mijn Leefstijlcoach

Weinig tijd om te koken? Of heb je geen zin om veel moeite te doen? Dat begrijpen we. Deze challenge maakt het daarom makkelijk voor je. Met de tips van meesterkok Rudolph van Veen tover je snel een gezond én lekker avondmaal op tafel.


Tags Voeding Leefstijl

Makkelijk en gezond lunchen

7 dagen challenge in Mijn Leefstijlcoach

Een boterham is zo gesmeerd. Maar wil je ook wel eens iets anders eten tijdens de lunch, dat (bijna) net zo snel op tafel staat?  Meesterkok Rudolph van Veen helpt je met gezonde, makkelijke lunchgerechten vol groenten en volkorenproducten.


Tags Voeding Leefstijl

Makkelijk en gezond ontbijten

7 dagen challenge in Mijn Leefstijlcoach

Heb je ’s ochtends wel trek, maar geen tijd om te ontbijten? Zonde, want een goed ontbijt houdt je de rest van de dag energiek en scherp. Met deze challenge leer jij hoe je makkelijk kunt ontbijten met hele voedzame recepten van meesterkok Rudolph van Veen.


Tags Voeding Leefstijl

Meer informatie over gezond eten

Beweeg de services van rechts naar links

Gezond en lekker eten met minder koolhydraten

Tips om gezonder te eten

Wat zijn koolhydraten? Zijn ze goed of slecht voor ons? En voor wie kan een koolhydraatarm eetpatroon uitkomst zijn? Huisarts Tamara de Weijer geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over koolhydraten. 


Tags Voeding Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder zout

Tips op gezonder te eten

Lekker eten met minder zout, is dat mogelijk? Hoe ongezond is het? En wat doet zout met je lichaam? Diëtist Steffi Haazen van de Mijn Leefstijlcoach app beantwoordt 6 veelgestelde vragen over zout.


Tags Voeding Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder suiker

Tips om gezonder te eten

Kun je op een gezonde manier toch suiker eten? Zijn er goede vervangers? En wat doet suiker met ons lichaam? Diëtist Steffi Haazen van de Mijn Leefstijlcoach app geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over suiker. 


Tags Voeding Leefstijl

Tips voor gezond eten voor ouderen

Tips voor goed eetpatroon

Gezond eten is belangrijk als je iets ouder bent. Eet je voldoende, dan voel je je fitter, je kunt de dag goed doorkomen en je hebt minder kans op complicaties bij ziekte. Lees tips om ondervoeding te voorkomen.


Tags Voeding Leefstijl

3 tips van het Voedingscentrum

Bedenk waarom je gezonder wil gaan eten. Dat is de beste motivatie. Hoe belangrijker het doel voor jezelf is, hoe groter de kans van slagen.

Maak jouw doel zo duidelijk mogelijk. Bijvoorbeeld: eet elke dag 2 stuks fruit. Leg de lat niet te hoog. Kijk wat voor jou haalbaar is wat bij jou past.

Deel je doel op in kleine, haalbare stapjes. Dat is makkelijker vol te houden. Zo wordt een stapje sneller een nieuwe gewoonte.

Mijn Leefstijlcoach

Stap voor stap naar gezondere eetgewoonten

  • App is gratis voor iedereen op telefoon en tablet

  • Beter eten, maar ook bewegen, slapen en ontspannen

  • Meer dan 75 leuke uitdagingen

  • Coaching van verschillende experts

Download en lees meer over Mijn Leefstijlcoach