Voeding voor ouderen

Mindfulness

Een drukke baan, sporten, familie, vrienden.. Hoe ga je om met die volle agenda? En wanneer kan je tot rust komen en even ontspannen? Best lastig. Daarom vertellen we je graag meer over mindfulness. Want misschien kan mindfulness jou helpen minder stress te ervaren. En hoe minder stress je ervaart, hoe prettiger je je voelt.

Voeding voor ouderen

In verpleeg- en verzorgingshuizen is zo’n 15 tot 20 procent van de bewoners ondervoed. Bij mensen die thuiszorg krijgen is dat 30 tot 40 procent. En bij thuiswonende ouderen (zonder thuiszorg) van 75 jaar en ouder, is zo’n 20 procent ondervoed. Niet alleen deze ouderen maar ook (jong) volwassenen kunnen te maken krijgen met ondervoeding. Wist je dat iemand met overgewicht ook ondervoed kan zijn?

Wat is ondervoeding?

Als je een tijdje te weinig eet, gaat jouw lichaam reserves opmaken. Deze reserves haalt het lichaam uit vet. En later ook uit spieren. Dit kan ervoor zorgen dat je afvalt, zonder dat je het wilt. Dat noemen we ondervoeding. Val je snel of veel af? Dan wordt ondervoeding vaak wel herkend. Maar soms is ondervoeding moeilijk te herkennen. Ook iemand met overgewicht kan ondervoed zijn. Te snel of onverwachts afvallen is nooit goed voor je gezondheid. Je krijgt dan te weinig calorieën en eiwitten binnen. Maar ook te weinig vitamines en mineralen. Wil je meer weten over ondervoeding en de gevolgen ervan?

 

Download onze informatiegids

Eiwitrijke voeding verkleint de kans op ondervoeding

Wil je nog meer tips of informatie? Download dan de informatiegids ‘Eiwitrijke voeding verkleint jouw kans op ondervoeding’. We leggen je hierin uit waarom voldoende en eiwitrijk eten belangrijk is voor ouderen.Gezonde challenges in de Mijn Leefstijlcoach app

Hoe maak je gezonde en lekkere maaltijden, die ook nog eens heel betaalbaar zijn? In de uitdagingen (challenges) van de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn leer je hoe je heerlijk eet, terwijl je op de kleintjes let. Diëtist Steffi Haazen en meesterkok Rudolph van Veen helpen jou met leuke tips en lekkere recepten.

Een challenge volgen? Download eerst gratis Mijn Leefstijlcoach via App Store of Google Play.

Lekker minderen met zout

7 dagen challenge

Ons lichaam heeft zout nodig. Maar teveel zout is al snel ongezond: het kan een hoge bloeddruk veroorzaken, dat weer kan zorgen voor hart- en vaatziekten. Hoe kun je minderen met zout, en tóch lekker eten? Dat leert diëtist Steffi Haazen jou in deze challenge.


Tags Voeding Leefstijl

Koolhydraatarm voor beginners

7 dagen challenge

Koolhydraatarm eten kan ervoor zorgen dat je minder energiedipjes hebt. Ook weersta je makkelijker snoep of ongezonde snacks. Ontdek zelf wat minder koolhydraten eten voor jou kan doen. Meesterkok Rudolph van Veen en diëtist Steffi Haazen helpen je met tips en recepten.


Tags Voeding Leefstijl

Betaalbaar en gezond avondeten

7 dagen challenge

Best een uitdaging: besparen op je boodschappen, maar 's avonds wel lekker en gezond eten. Met een goede basis in je voorraadkast en vriezer zet jij zo een betaalbare, gezonde maaltijd op tafel. Ontdek tips en recepten van meesterkok Rudolph van Veen.


Tags Voeding Leefstijl

Het leefstijlprogramma van Dokter Tamara

Wil je ook gezonder en energieker worden? Dat is ook het doel van het online leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer. In dit programma ontdek je dat leefstijl meer is dan voeding. En dat je niets moet, behalve dan uitzoeken wat het best bij jou past.