Praktische tips om gezonder te eten

Meer kennis over voeding helpt je om gezondere eetkeuzes te maken. Wij bieden je informatie en tips in samenwerking met huisartsen en diëtisten. 

Zelf aan de slag om gezonder te eten

Beweeg de services van links naar rechts

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Je wilt graag tips om gezonder te eten. De gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpt jou op weg met een goed voedingspatroon. Start jouw challenge en krijg praktische tips en heerlijke recepten van meesterkok Rudolph van Veen en diëtist Steffi Haazen.


Tags Voeding Bewegen Slapen Mentaal Leefstijl Fysiek

Makkelijk en gezond avondeten

7 dagen challenge in Mijn Leefstijlcoach

Weinig tijd om te koken? Of heb je geen zin om veel moeite te doen? Dat begrijpen we. Deze challenge maakt het daarom makkelijk voor je. Met de tips van meesterkok Rudolph van Veen tover je snel een gezond én lekker avondmaal op tafel.


Tags Voeding Leefstijl

Makkelijk en gezond lunchen

7 dagen challenge in Mijn Leefstijlcoach

Een boterham is zo gesmeerd. Maar wil je ook wel eens iets anders eten tijdens de lunch, dat (bijna) net zo snel op tafel staat?  Meesterkok Rudolph van Veen helpt je met gezonde, makkelijke lunchgerechten vol groenten en volkorenproducten.


Tags Voeding Leefstijl

Makkelijk en gezond ontbijten

7 dagen challenge in Mijn Leefstijlcoach

Heb je ’s ochtends wel trek, maar geen tijd om te ontbijten? Zonde, want een goed ontbijt houdt je de rest van de dag energiek en scherp. Met deze challenge leer jij hoe je makkelijk kunt ontbijten met hele voedzame recepten van meesterkok Rudolph van Veen.


Tags Voeding Leefstijl

3 tips van het Voedingscentrum

Bedenk waarom je gezonder wil gaan eten. Dat is de beste motivatie. Hoe belangrijker het doel voor jezelf is, hoe groter de kans van slagen.

Maak jouw doel zo duidelijk mogelijk. Bijvoorbeeld: eet elke dag 2 stuks fruit. Leg de lat niet te hoog. Kijk wat voor jou haalbaar is wat bij jou past.

Deel je doel op in kleine, haalbare stapjes. Dat is makkelijker vol te houden. Zo wordt een stapje sneller een nieuwe gewoonte.

Meer informatie over gezonder eten

Beweeg de informatie van links naar rechts

Gezond en lekker eten met minder koolhydraten

Tips om gezonder te eten

Wat zijn koolhydraten? Zijn ze goed of slecht voor ons? En voor wie kan een koolhydraatarm eetpatroon uitkomst zijn? Huisarts Tamara de Weijer geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over koolhydraten. 


Tags Voeding Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder zout

Tips op gezonder te eten

Lekker eten met minder zout, is dat mogelijk? Hoe ongezond is het? En wat doet zout met je lichaam? Diëtist Steffi Haazen van de Mijn Leefstijlcoach app beantwoordt 6 veelgestelde vragen over zout.


Tags Voeding Leefstijl

Gezond en lekker eten met minder suiker

Tips om gezonder te eten

Kun je op een gezonde manier toch suiker eten? Zijn er goede vervangers? En wat doet suiker met ons lichaam? Diëtist Steffi Haazen van de Mijn Leefstijlcoach app geeft antwoord op de 6 veelgestelde vragen over suiker. 


Tags Voeding Leefstijl

Tips voor gezond eten voor ouderen

Tips voor goed eetpatroon

Gezond eten is belangrijk als je iets ouder bent. Eet je voldoende, dan voel je je fitter, je kunt de dag goed doorkomen en je hebt minder kans op complicaties bij ziekte. Lees tips om ondervoeding te voorkomen.


Tags Voeding Leefstijl

Lekkere snacks

maar dan gezonder

Chef Mounir Toub laat zien hoe je de lekkerste snacks gezonder klaarmaakt. Simpel en snel! Je kunt deze vrolijke chef kennen van Omroep MAX. Elke week deelt hij bij VGZ een snack-gerecht. Maar dan gezonder klaargemaakt. Voor maximaal 2 euro per persoon. Kook je mee?

Bekijk de recepten van Mounir Toub