Bewegen als onderdeel van mijn dag

Elke dag de tijd vinden om te bewegen kan een uitdaging zijn. Met deze tips en makkelijke oefeningen beweeg je elke dag genoeg. En wordt beweging een logisch onderdeel van je dag, net zo vanzelfsprekend als tanden poetsen.

Zelf aan de slag om elke dag te bewegen

Beweeg de services van rechts naar links

VGZ Soepel en Sterk Coach

 6 categorieën oefenprogramma's | App Store & Google Play

We helpen je graag beter én leuker te bewegen. Met de VGZ Soepel en Sterk Coach app beweeg je altijd en overal. Met oefenprogramma’s van fysiotherapeuten.


Tags Bewegen Leefstijl

Micro-wandelingen: 5 minuten

7 dagen challenge

De perfecte wandeluitdaging voor beginners. Beweegcoach Han de Hair neemt je elke dag een paar keer mee naar buiten voor een korte wandeling. Zo maak je meer meters en zit je minder. Dat voelt lekker, en zorgt voor energie.


Tags Bewegen Leefstijl

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Je wilt graag gezonder leven. Maar wel op een lekkere, makkelijke en vooral leuke manier. Met de vernieuwde gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpen we jou op weg om meer te bewegen, goed te ontspannen én te slapen. Zet de eerste stap naar een gezondere leefstijl.


Tags Bewegen Mindfulness Leefstijl Fysiek

Tips van onze VGZ Zorg experts

Bewegen is goed. Door de dag heen minder zitten is een goede eerste stap. Probeer elk half uur even op te staan en een rondje te lopen.

Maak van dagelijkse bezigheden een beweegmoment. Probeer tijdens het tandenpoetsen eens op een been te staan of maak kniebuigingen. Win-win! 

Schoonmaken en tuinieren zijn ook mini work-outs! Verdeel deze activiteiten over de week. Zo beweeg je makkelijk elke dag.

Meer informatie over elke dag bewegen

Beweeg de informatie van rechts naar links

Beweegadvies

Hoeveel beweging heb jij nodig?

 artikel | 4 minuten leestijd

Bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid. Het is goed voor lichaam én geest. Welke leeftijd je ook hebt. Daarom zijn er beweegadviezen voor jongeren en volwassenen.


Tags Bewegen

Meer bewegen tijdens een drukke dag

Tips en informatie

Druk, druk, druk. Ondanks een druk leven is het belangrijk om tijd te maken om te bewegen. Met deze tips en informatie beweeg je makkelijk elke dag genoeg.


Tags Bewegen

Leefstijlprogramma van dokter Tamara

Gezonder, energieker en slanker in 10 weken

In dit programma ontdek je dat leefstijl meer is dan voeding. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met ontspanning, slaap en bewegen. Met een aanvullende verzekering van VGZ krijg je een vergoeding voor dit programma.

Bekijk het leefstijlprogramma van dokter Tamara