Vorige Zinnige Zorg Award winnaars

Ervaren artsen op de spoedeisende hulp of een leefstijlprogramma voor mensen met diabetes 2 om gebruik van medicijnen te verminderen. Het zijn voorbeelden van zinnige zorg. Zorg die beter is voor de patiënt en de zorg op termijn ook betaalbaar houdt. Ieder jaar wordt er een selectie gemaakt van de beste zinnige zorginitiatieven die maken kans op de Zinnige Zorg Award. Bekijk hieronder de voorgaande winnaars.

Winnaar VGZ Zinnige Zorg Award 2019

Catharina Ziekenhuis


Bijna 9 op de 10 patiënten die met een stoma naar huis gaan, hebben tot wel 4 maanden thuiszorg nodig. Maar als patiënten in het ziekenhuis direct getraind worden in het gebruik en de verzorging van hun eigen stoma, kunnen zij in veel gevallen zonder thuiszorg naar huis. Bij het Catharina ziekenhuis zijn de cijfers inmiddels omgedraaid. Nu gaan 9 van de 10 patiënten met een stoma, naar huis zónder dat thuiszorg nodig is. En dat op een veilige manier en vol zelfvertrouwen.

Winnaar VGZ Zinnige Zorg Award 2018

VerpleegThuis


Mensen met een intensieve zorgvraag verhuizen vaak naar een verpleeghuis. Zorgverlener Vierstroom heeft het initiatief VerpleegThuis ontwikkeld. VerpleegThuis biedt intensieve zorg in de thuissituatie. VerpleegThuis geeft alle zorg die u in een verpleeghuis zou krijgen, bij u thuis. Zo verhuist u niet naar een verpleeghuis. Dat is wel zo prettig.

Winnaar VGZ Zinnige Zorg Award 2017

Breast Clinic


Als u via de huisarts wordt doorverwezen voor borstonderzoek, dan brengt dat veel onzekerheid met zich mee. In zo'n situatie is het prettig als u in het ziekenhuis snel duidelijkheid krijgt. In het ziekenhuis wordt er eerst een scan gemaakt door de radioloog. Daarvan is de uitslag binnen 1 dag bekend. Doordat de radioloog en chirurg beter samenwerken, hoeft u alleen maar naar de chirurg toe als dat nodig is.

Winnaar VGZ Zinnige Zorg Award 2016

Keer Diabetes2 om


Keer Diabetes2 Om is een programma voor mensen met diabetes type 2 die medicatie gebruiken. Onder begeleiding van een gespecialiseerd team werkt men in 6 maanden aan een nieuwe gezonde leefstijl. De gezondheidsstatus van deelnemers wordt voor, tijdens en na de behandeling verzameld en gerapporteerd. Het merendeel van de deelnemers weet zijn diabetes type 2 om te keren, gebruikt minder medicatie en heeft gezondere bloedsuikerwaarden na Keer Diabetes2 Om.

Over deze wedstrijd

De zorg kan eenvoudiger, logischer, slimmer en met meer aandacht voor de patiënt. VGZ zoekt samen met zorgaanbieders naar ideeën die dat mogelijk maken.

Betere zorg voor u. Dat is zinnige zorg

Steeds meer zorgverleners maken de zorg beter en simpeler. En dat ondersteunen wij van harte.

Zinnig voor u?

Wilt u weten hoe en of u gebruik kunt maken van zinnige zorg? Neem contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen u graag en geven een persoonlijk en vrijblijvend advies.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord