Voorop in gezondheid en zorg. Voor iedereen.

Zinnige zorg

De zorg in Nederland is goed. Maar hoe houden we dat zo, nu de kosten stijgen en er te weinig personeel is? Wij zetten ons daarom samen met zorgverleners in voor betere zorg tegen lagere kosten. Zinnige zorg noemen we dat. Zodat iedereen ook in de toekomst zeker is van goede zorg. 

De zorg vooruitbrengen

Al jaren werken we samen met zorgverleners aan het vernieuwen van de zorg. Zorgverleners komen zelf met vernieuwende ideeën die echt het verschil maken. Ideeën die niet alleen de zorgkosten verlagen, maar vooral betere zorg opleveren voor u als patiënt. We stimuleren andere zorginstellingen om dit soort slimme initiatieven over te nemen. Denk daarbij aan meer tijd voor de patiënt wat leidt tot betere adviezen. En digitale oplossingen waardoor je beter behandeld wordt en in goed contact kunt blijven met je arts.  

Samen sterk

Het netwerk Zinnige Zorg bestaat uit 12 ziekenhuizen, 4 GGZ-instellingen, 2 thuiszorgorganisaties en Coöperatie VGZ. Al deze mensen gebruiken elkaars kennis en ervaring uit de zorg om slimme nieuwe (digitale) zorg te ontwikkelen. Zij delen hun resultaten, leren van elkaar en nemen elkaars ideeën over.

Inspirerende ideeën die het verschil maken

Er zijn al veel voorbeelden die laten zien hoe de zorg beter kan. Welke voordelen ervaart u hiervan als patiënt?

  • Maar 1 uur in plaats van 10 dagen wachten op uitslag na een borstonderzoek
  • Minder lang wachten op de spoedeisende hulp door de inzet van ervaren specialisten
  • Kinderen met astma minder vaak op controle maar meer online contact met de arts
Zinnige Zorg Award 2021

Zinnige Zorg Award 2021

Dit jaar zijn er 14 slimme oplossingen genomineerd voor de Zinnige Zorg Award. Met jullie stemmen is er een top 5 ontstaan waaruit een deskundige jury de winnaar koos.

Uitreiking ZInnige Zorg Award 2021

Winnaars Zinnige Zorg Award

Bekijk wie de winnaar is van de Zinnige Zorg Award 2021 en de voorgaande winnaars.


Neem contact op met een zorgadviseur
Onze zorgadviseurs staan voor je klaar  
Wil je weten hoe en of je zelf gebruik kunt maken van slimme oplossingen in de zorg? Onze zorgadviseurs kijken graag welke zorg het beste bij jou past.

Een greep uit de zinnige zorg initiatieven

Bent u een zinnige zorgverlener?

Heeft u een goed voorbeeld waarbij betaalbaarheid en kwaliteit van zorg hand in hand gaan? Een zorginnovatie waar flair, plezier en lef van afspatten? Wij zoeken:

  • Mooie initiatieven die de zorg beter maken
  • Waarvan het positieve resultaat al meetbaar bewezen is
  • Die ook op andere plekken toepasbaar zijn
  • Waarvan u de ambassadeur bent!

Deel uw zinnige zorg initiatief!

Neem contact op met uw contactpersoon van Coöperatie VGZ. Of dien uw initiatief rechtstreeks in via ons Zinnige Zorg Loket.