Ziekenhuis

Een opname of behandeling in het ziekenhuis roept mogelijk vragen bij u op. Van tevoren of daarna. Wij willen u hier graag bij helpen. Kies uw situatie:

In deze bijzondere tijd kan het natuurlijk ook zijn dat u vragen heeft over de gevolgen van corona op ziekenhuiszorg. Bekijk dan de pagina over de gevolgen van corona op ziekenhuiszorg

Wilt u zich voorbereiden op het gesprek met de arts? En meer weten over de behandelingen bij uw diagnose? Ga dan naar de de pagina met de VGZ-keuzehulpen.

Ik ga naar het ziekenhuis

Ziekenhuizen met contract

U kiest zelf naar welk ziekenhuis u gaat. Gaat u naar een ziekenhuis met contract? Dan krijgt u alle kosten vergoed. Behalve het eigen risico. Bij ziekenhuizen zonder contract betaalt u een deel van de kosten zelf. 

Vergoeding ziekenhuiszorg

De meeste ziekenhuiszorg krijgt u vergoed uit uw basisverzekering. U betaalt hiervoor wel eigen risico. Soms krijgt u zorg alleen onder bepaalde voorwaarden vergoed. Bijvoorbeeld als u toestemming heeft.

Wachtlijstbemiddeling

Moet u lang wachten op een behandeling of operatie? Onze zorgadviseurs verkorten bij 70% van de aanvragen de wachttijd.

Ik ben al behandeld in het ziekenhuis

Vragen over de rekening

U wilt meer uitleg over het bedrag op de rekening of de betaling hiervan. Heeft u de rekening nog niet ontvangen, of pas laat? Wij helpen u graag.

Second opinion

Twijfelt u aan de diagnose of behandeling van uw arts? U kunt altijd om de mening van een andere specialist vragen. Zo heeft u meer zekerheid.

Ontevreden over zorg

Wat vervelend! U kunt dit eerst met het ziekenhuis bespreken. Komt u er samen niet uit? Geef dan uw klacht aan ons door.

Ik wil een behandeling in het buitenland

Met spoed zorg nodig? Bel altijd eerst het VGZ Alarmnummer: +31 40 297 55 50. Geen spoed? Neem contact op met onze zorgadviseurs.