Preventiebudget van het VGZ Rotterdampakket

Wil je graag gezonder leven? En heb je het VGZ Rotterdampakket? Goed nieuws! Wij vergoeden voor jou cursussen en trainingen. Binnen de aanvullende verzekering heb je hier een speciaal budget voor: het preventiebudget. Om jou te helpen bij je gezondheid.

De hoogte van het budget verschilt per aanvullende verzekering. Hoe uitgebreider de verzekering hoe hoger het budget. En kun je dus ook meer cursussen en trainingen volgen.  Bekijk het aanbod hieronder en meld je aan!

Dit bedrag heb jij te besteden

VGZ Rotterdampakket 

€ 400 per jaar

VGZ Rotterdampakket Compact

€ 200 per jaar

Aan de slag met een gezonde leefstijl
Filters:
Filters worden geladen...

0 resultaten

Helaas geen resultaten gevonden, pas uw filters aan.

Leefstijlprogramma

Jezelf fitter en gezonder voelen? Dat is precies het doel van dit online leefstijlprogramma. Een programma dat is opgezet door huisarts en leefstijlexpert, dokter Tamara de Weijer. Meld je aan en zet de stap naar een gezonder leven.


Leefstijl Mentaal

Gezondheidscheck BENU

Wil je zeker weten dat je gezond bezig bent? Dat kan! Meld je aan voor de Gezondheidscheck van BENU Nederland. De apotheker beoordeelt hoe het gesteld is met je gezondheid. Je krijgt inzichten en advies over hoe je gezonder kunt leven. 


Leefstijl Mentaal

Beweegplus

Wil je meer bewegen? Maar vind je de stap om te bewegen te groot? Beweegplus is een groepstraining, waarmee je als Rotterdammer de eerste stap naar een actievere leefstijl zet. Je beweegt in groepen. En dicht bij jou in de buurt.

Bewegen

Kickstart Vitaliteit

Op een positieve manier naar jouw gezondheid kijken? Met de online cursus Kickstart Vitaliteit ontdek je in korte tijd wat je zelf kunt doen om het beste uit jezelf te halen. Zodat je gezonder en vitaler kunt leven.


Leefstijl Bewegen

Valpreventie

Vallen is een van de grootste problemen voor 65-plussers. Valpreventie helpt je om de kans op vallen te verkleinen. In Rotterdam is er veel aanbod en ondersteuning op het gebied van valpreventie om de kans op vallen te verkleinen. Je krijgt hulp van fysiotherapeuten, diëtisten en vrijwilligers.


Bewegen

Omgaan met stress

In de cursus Omgaan met stress leer je hoe stress werkt, hoe je stress herkent en hoe je het kunt voorkomen. Ook leer je om ontspanning in te passen in jouw levensstijl.


Mentaal


Je kunt kiezen uit 2 cursussen:

 

Omgaan met stress (Indigo)
Omgaan met stress (Avant Sanare)

Voeding en gezondheid

Voeding is de sleutel tot gezondheid. Het heeft bijvoorbeeld effect op ons humeur, energie, eetlust, denken en slaapgewoonten. Met deze online cursus leer je over de relatie tussen ons lichaam, voeding, sporten en gezondheid.


Voeding Leefstijl

Hulp bieden bij mentale gezondheid

De cursus Mental Health First Aid leert je eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. Je krijgt basisinformatie over de meest voorkomende psychische problemen. Ook leer je hoe je moet handelen in een crisissituatie.


Mentaal

Somnio Slaaptherapie

Heb je last van slapeloosheid? Met Somnio Slaaptherapie verbeter je jouw slaappatroon, slaapomgeving en gedachten over slaap. Met hulp van een ervaren slaapconsulent. De therapie is online en eenvoudig vanuit huis te volgen.

Mentaal Leefstijl

Leefstijlcheck

Wil je zeker weten of je een gezonde leefstijl hebt? Meld je dan aan voor de leefstijlcheck. Deze check geeft je inzicht in jouw leefstijl. Dit doe je door een online vragenformulier in te vullen. Na het invullen ga je een persoonlijk gesprek aan met een online leefstijlcoach.


Mentaal Leefstijl

Je kunt kiezen uit 2 leefstijlchecks

Meld je aan bij Vitafy.

Meld je aan bij Niped.

 

EHBO

Het is prettig als je bij een val, ongeval of noodsituatie weet hoe je moet handelen. Neem daarom deel aan een EHBO-cursus van het Oranje Kruis, Rode Kruis, LIVIS of een andere organisatie die werkt volgens de Nederlandse richtlijnen voor EHBO.


Mentaal

Reanimatie

Een cursus reanimatie redt levens. Wil je voorbereid zijn op een mogelijke noodsituatie? Neem dan deel aan een reanimatiecursus door een instructeur of instelling die gecertificeerd is door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).


Mentaal

Chronische aandoening

Het leven met een chronische aandoening kan zwaar zijn. Dan is het ook fijn dat je hier hulp bij kunt krijgen. Volg één van onze cursussen. In deze cursussen leer je om te gaan met jouw chronische aandoening.


Leefstijl Mentaal

Zorg bij hormonale verandering

Heb je last van je gezondheid doordat je hormonen veranderen? Bijvoorbeeld door de overgang of klachten bij het menstrueren? Zet dan je budget in voor advies, voorlichting en begeleiding door een professional. Je vindt een professional via: Care for Women of VVOC (Overgangsconsulenten).

 


Mentaal Leefstijl

Valpreventie

Een val is niet altijd te voorkomen. Gelukkig kun je de kans wel verkleinen. Volg daarom één van de volgende valpreventie cursussen:

- In Balans
- Vallen Verleden Tijd
- Zicht op Evenwicht
- Otago

De cursussen volg je bij een gecertificeerd fysiotherapeut, oefentherapeut Cesar/Mensendieck of ergotherapeut.


Leefstijl Bewegen

Sportmedisch advies

Wil jij zorgeloos sporten? En wil je daarvoor advies van een sportarts? Gebruik je budget dan voor sportmedisch advies. Een sportarts geeft je verantwoord beweeg- en sportadvies. We vergoeden de kosten van sportmedisch onderzoek, sportmedische begeleiding en sportkeuringen.


Mentaal Bewegen

Omgaan met dementie

Heeft jouw partner of een van je naasten dementie? Dat kan soms zwaar zijn. Vooral het gedrag dat door dementie veranderd. Wil je meer grip krijgen op het veranderende gedrag? Veel GGD- en GGZ-instellingen en thuiszorgorganisaties organiseren de cursus: Omgaan met veranderend gedrag. 


Mentaal

Jou helpen gezonder te leven

Dat staat bij ons voorop. Hier vind je handige tips waarmee je zelf aan de slag kunt met gezonder eten, meer bewegen of je mentale gezondheid. Kies uit de apps en (online) workshops en ga aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt.

Tips voor een gezonder leven