Slaaponderzoek thuis voor slaapapneu

Heeft u een slaapapneu test nodig? Dit slaaponderzoek kan vaak gewoon thuis in uw eigen bed. Wel zo fijn! De meting sluit dan ook beter aan bij uw normale slaappatroon.

Slaaponderzoek thuis regelen

Onze zorgadviseurs vertellen u graag waar u terechtkunt om dit slaaponderzoek te regelen. Bel VGZ Zorgadvies via 088 - 131 16 11 (op werkdagen tussen 8.30 tot 17.00 uur).

 

Hoe werkt een slaaponderzoek thuis?

De apparatuur wordt in het ziekenhuis aangesloten, waarna u 'bedraad' naar huis gaat. U slaapt gewoon in uw eigen bed. De volgende dag gaat u terug om de apparatuur uit te laten lezen voor de uitslag. In een vervolgafspraak bespreekt u samen met de arts de resultaten.

Voordelen slaaponderzoek thuis

  • U slaapt lekker thuis in uw eigen bed in plaats van in het ziekenhuis
  • De meting van de slaapapneu test sluit beter aan bij uw normale slaappatroon
  • Vaak krijgt u de dag erna direct de uitslag van uw slaapapneu test

Vergoeding slaaponderzoek voor slaapapneu

Slaaponderzoek thuis via het ziekenhuis krijgt u vergoed uit uw basisverzekering. Deze zorg valt onder medisch specialistische zorg in het ziekenhuis. U betaalt voor zorg uit uw basisverzekering wel eigen risico.

Lees meer over vergoeding van ziekenhuiszorg

Slaaponderzoek thuis: een zinnig zorg initiatief

VGZ gaat voor zinnige zorg: initiatieven die de zorg voor u beter maken en de zorg betaalbaar houden. Zoals slaaponderzoek thuis, maar bijvoorbeeld ook dezelfde dag de uitslag van een borstonderzoek.

Gelukkig zijn er steeds meer zinnige zorg initiatieven. Er zijn veel zorgverleners die zich maximaal inzetten voor het veranderen en vernieuwen van de zorg.

Bekijk meer zinnige zorg initiatieven

Naar welke orthodontist kan ik gaan?

Jouw kind mag naar elke tandarts of orthodontist.
In de Zorgzoeker vindt je er een bij jou in de buurt.