Veelgestelde vragen over de zorgzoeker

Gebruik je de Zorgzoeker en heb je een vraag? Hieronder staan veelgestelde vragen en antwoorden van onze verzekerden.

Veelgestelde vragen

 • In de Zorgzoeker vind je alle zorgverleners in Nederland met wie wij afspraken (een contract) hebben. Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je de hoogste vergoeding.
 • Je kunt in principe bij elke zorgverlener terecht. Kies je voor een zorgverlener waar wij afspraken mee hebben? Dan ben je verzekerd van goede zorg en de hoogste vergoeding. Valt jouw zorg onder de basisverzekering? Dan krijg je de kosten vergoed. Je betaalt soms wel een eigen bijdrage of eigen risico. Val jouw zorg onder jouw aanvullende verzekering? Dan krijg je de kosten vergoed totdat je het budget of aantal behandelingen vanuit jouw aanvullende pakket hebt bereikt. Je betaalt soms wel een eigen bijdrage.
 • De zorg in Nederland is goed, maar er zijn verschillen tussen zorgverleners. Omdat we willen dat je goede zorg krijgt, gaan we elk jaar met zorgverleners in gesprek. We maken samen met hen afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoe snel je een behandeling kunt krijgen en wat een behandeling kost. Hierbij kijken we naar de normen van de beroepsgroepen. Voldoet een zorgverlener niet aan deze normen? Dan sluiten we geen contract.
 • Niet alle aandoeningen en behandelingen staan in de Zorgzoeker. Wel de meest voorkomende. Staat jouw behandeling of aandoening er niet bij? Probeer dan eens te zoeken op de naam van jouw zorgverlener. Bijvoorbeeld het ziekenhuis of de kliniek waar je naartoe wilt gaan. Je ziet dan of jouw zorgverlener een contract heeft met ons. Zijn er bijzonderheden voor een bepaalde behandeling? Dan zie je deze ook in het zoekresultaat.
 • Kun je jouw ziekenhuis niet vinden?

  Daar kunnen verschillende redenen voor zijn: 

  • Het ziekenhuis valt buiten het geselecteerde postcodegebied. Pas in dit geval de straal aan waarbinnen je zoekt. 
  • Jouw ziekenhuis biedt de behandeling waarop je hebt gezocht niet aan. Vul in dat geval de behandeling of aandoening in waarvoor je een zorgverlener zoekt. En jouw postcode. Dan zie je bij welke zorgverlener je terechtkunt. 

  Kun je jouw specialist niet vinden? 

  Wij sluiten geen contracten met specialisten, maar met ziekenhuizen of klinieken voor bepaalde behandelingen. Hebben wij een contract met een ziekenhuis of kliniek voor een bepaalde behandeling? Dan vallen alle behandelend specialisten die daar werken onder dit contract. 

 • Ben je op zoek naar alternatieve zorg, alternatieve beweegzorg of een gezondheidscentrum? Dan zie je soms inderdaad maar enkele medewerkers in de Zorgzoeker. Wij hebben met deze medewerkers een contract gesloten. Als je naar hen gaat, dan krijg je de hoogste vergoeding. Staan er geen aparte medewerkers genoemd? Dan kun je bij alle medewerkers van deze zorgverlener terecht.