De Zorgzoeker: zo werkt het

Als je zorg nodig hebt, is het handig dat je snel een zorgverlener vindt. Zonder veel gedoe. Dat kan in onze Zorgzoeker. Hierin zie je met welke zorgverleners wij afspraken (een contract) hebben. En of ze bij jou in de buurt zitten. Met een voorbeeld leggen we op deze pagina uit hoe de Zorgzoeker werkt. Liever direct naar de Zorgzoeker? Klik dan op de blauwe knop hieronder.

Voorbeeld: op zoek naar een fysiotherapeut in Amsterdam

  1. Ga naar de Zorgzoeker. Hier kun je zoeken op de zorg die je nodig hebt. In dit voorbeeld ga je op zoek naar: Algemene fysiotherapie in Amsterdam.
  2. Typ in het eerste veld de zorgsoort, het specialisme of de zorgverlener die je zoekt.
  3. Klik in de lijst de optie aan die past bij jouw zoekopdracht.
  4. Vul jouw postcode in of zoek op plaatsnaam.
  5. Klik op ‘Vind zorgverlener’.

Zoekresultaten van zorg in jouw buurt

Je ziet nu een overzicht van fysiotherapeuten bij jou in de buurt. Bovenaan zie je de fysiotherapeut die het dichtstbij is. Maar je kunt ook sorteren op 'Naam'. Dan krijg je een lijst met fysiotherapeuten op alfabetische volgorde. Allemaal bij jou in de buurt. Je kunt ook zoeken op een specifieke zorgsoort. Kies in de zoekbalk bijvoorbeeld voor ‘Bekkenfysiotherapie’ binnen de zorgsoort ‘Algemene fysiotherapie’. Zo verfijn je de zoekopdracht.

Kiezen voor een zorgverlener met of zonder contract

Standaard zie je alleen de fysiotherapeuten met wie wij afspraken (een contract) hebben. Klik je linksboven op het filter 'Alles'? Dan zie je een uitgebreider zoekresultaat met een aantal fysiotherapeuten met wie wij geen contract hebben. Dit zijn dus niet alle fysiotherapeuten in Nederland. Je bent vrij om zelf jouw fysiotherapeut te kiezen. Belangrijk om te weten: bij een fysiotherapeut zonder contract krijg je in de meeste gevallen een lagere vergoeding.

Heb je nog vragen?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen over de Zorgzoeker.