Verander en verbeter je leefstijl

Een gezonde leefstijl bestaat uit vaste gewoontes. Wij helpen je om nieuwe gewoontes in stapjes aan te leren én vast te houden.

Aan de slag met je leefstijl

Beweeg de services van rechts naar links

Leefstijlprogramma van dokter Tamara

Online leefstijlprogramma

Dokter Tamara de Weijer

Je fitter voelen? Er beter uitzien? Dat is het doel van het online programma voor een gezonde leefstijl. Opgezet door huisarts en leefstijlexpert dokter Tamara de Weijer.

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Je wilt graag gezonder leven. Maar wel op een lekkere, makkelijke en vooral leuke manier. Met de vernieuwde gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpen we jou op weg om beter te eten, meer te bewegen, goed te ontspannen én te slapen. Zet de eerste stap naar een gezondere leefstijl.

Gezondheidscheck NIPED

  • Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Met de persoonlijke gezondheidscheck van NIPED krijg je inzicht in jouw gezondheid en vitaliteit. Ook krijg je handig tips waar je zelf óf begeleid mee aan de slag kan.

Val af met de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

  • Vergoeding vanuit de basisverzekering

Heb je last van overgewicht of obesitas? Dan kan je huisarts je aanmelden voor de gecombineerde leefstijl interventie (GLI). Je gaat dan op professionele wijze werken aan een gezonder gewicht. Denk aan een leefstijlcoach, leefstijlprogramma, voedingsadvies en beweegadvies.

Zorg voor voldoende slaap

Tijdens de slaap herstelt jouw lichaam zich van een drukke dag. Een regelmatig slaappatroon van ongeveer 7-9 uur per nacht kan het risico op gezondheidsproblemen verminderen en je leefstijl verbeteren.

Eet gevarieerd

Probeer gedurende de week een gevarieerd eetpatroon te krijgen. Dat rijk is aan groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Dit is belangrijk voor een gezonde leefstijl.

Beweeg regelmatig

Als je regelmatig beweegt, verminder je het risico op chronische ziekten. Ook verbetert genoeg beweging je stemming, heb je meer energie én kan bewegen je helpen om op gewicht te komen of blijven.

Gezondere leefstijl? Kies voor een rookvrij leven

Als je stopt met roken, werk je op een positieve manier aan een gezondere leefstijl. Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet om te stoppen met roken.

Bekijk alle services om te stoppen met roken