Gespreid betalen verplicht eigen risico

Wilt u volgend jaar niet voor financiële verrassingen komen te staan? En verwacht u uw verplicht eigen risico volledig te gebruiken? Dan kunt u de regeling Gespreid betalen eigen risico 2019 aanvragen.

Zo werkt de regeling Gespreid betalen van uw verplichte eigen risico

Bij VGZ heeft u de keuze uw verplichte eigen risico in 10 termijnen te betalen. Kiest u hiervoor? Dan betaalt u vanaf eind februari tot en met eind november een bedrag van € 38,50 per persoon per maand. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt.

Gespreid betalen eigen risico aanvragen

U kunt deelnemen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

 
  • U bent bij ons verzekerd op 1 januari van het jaar waarin u uw eigen risico gespreid wilt betalen
  • U bent 18 jaar of ouder
  • U heeft afgelopen jaar uw verplichte eigen risico gebruikt of verwacht dit te gaan gebruiken
  • U heeft geen vrijwillig eigen risico naast het verplichte eigen risico
  • U heeft deze regeling uiterlijk op 31 januari 2019 aangevraagd

Lees alle voorwaarden gespreid betalen verplicht eigen risico

Aanvragen kan via de VGZ Zorg app en Mijn VGZ

U kunt tot en met 31 januari 2019 de regeling Gespreid betalen eigen risico aanvragen voor 2019. Dit kan via de VGZ Zorg app en via Mijn VGZ.

Heeft u voor 2018 de regeling Gespreid betalen eigen risico afgesloten? In Mijn VGZ kunt u de regeling bekijken. Liever stopzetten? Dat kan op elk gewenst moment.

Betaalde u uw eigen risico in 2018 gespreid?

Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden voor deze regeling. Als u voldoet aan de voorwaarden wordt de regeling automatisch voor u verlengd in 2019. U kunt de regeling op elk gewenst moment stopzetten door te bellen met onze klantenservice.

Ik betaal mijn verplichte
eigen risico in termijnen.
Zo weet ik vooraf
waar ik aan toe ben.

Veelgestelde vragen

U kunt Gespreid betalen eigen risico aanvragen voor alle verzekerden die voldoen aan de voorwaarden gespreid betalen eigen risico. Bent u verzekeringsnemer en wilt u zelf geen gebruik maken van deze regeling? Maar een medeverzekerde op uw polis wel? Dan kunt u gespreid betalen ook alleen voor deze medeverzekerde aanvragen. Betaling van de termijnbedragen loopt wel altijd via de verzekeringsnemer.

In het eerste kwartaal van het volgende jaar krijgt u van ons een eindafrekening. Hierop ziet u precies wat u heeft betaald en hoeveel eigen risico er in rekening is gebracht. Heeft u niet uw volledige eigen risico gebruikt? Dan ontvangt u het verschil automatisch op uw rekening.

Nee, dat kan niet. U kunt gespreid betalen voor het verplichte eigen risico aanvragen tot en met 31 januari. Wel kunt u hierna gebruikmaken van een gewone betalingsregeling voor uw openstaande facturen.

U kunt de deelname op elk moment beëindigen door contact op te nemen met onze klantenservice. Dan ontvangt u binnen 6 weken een eindafrekening. Te veel betaald eigen risico betalen wij dan aan u terug.

 

Als u nog verplicht eigen risico moet betalen, dan betaalt u het resterende bedrag in één keer.

Handige tips

Handige tips
 

Kunt u zorgtoeslag krijgen?

Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor uw Nederlandse zorgverzekering. Of u zorgtoeslag krijgt, bepaalt de overheid. De hoogte van de zorgtoeslag hangt af van uw inkomen.

Meer over zorgtoeslag

Zorgverzekeringslijn.nl: onpartijdig advies

Bij Zorgverzekeringslijn.nl kunt u terecht voor gratis en onafhankelijk advies. Zij helpen u om uw financiële situatie op orde te krijgen en kunnen u verwijzen naar (schuld)hulpverlenende instanties.

Naar Zorgverzekeringslijn.nl

Met hart voor zinnige zorg