Gespreid betalen verplicht eigen risico

Wilt u volgend jaar niet voor financiële verrassingen komen te staan? En verwacht u uw eigen risico volledig te gebruiken? Dan kunt u de regeling gespreid betalen eigen risico 2018 aanvragen.

Betaalde u uw eigen risico in 2017 gespreid?

Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden voor deze regeling. Als u voldoet aan de voorwaarden wordt de regeling automatisch voor u verlengd in 2018. U kunt de regeling op elk gewenst moment stopzetten in Mijn VGZ.

>

Gespreid betalen eigen risico aanvragen

U kunt deelnemen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U bent bij ons verzekerd op 1 januari van het jaar waarin u uw eigen risico gespreid wilt betalen.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U hebt afgelopen jaar uw verplichte eigen risico gebruikt of verwacht dit te gaan gebruiken.
  • U hebt geen vrijwillig eigen risico naast het verplichte eigen risico.
  • U hebt deze regeling uiterlijk op 31 januari 2018 aangevraagd.

U kunt de regeling aanvragen in Mijn VGZ.

Gespreid betalen eigen risico aanvragen

Lees alle voorwaarden gespreid betalen verplicht eigen risico

Zo werkt de regeling gespreid betalen van uw verplichte eigen risico

Bij VGZ hebt u de keuze uw verplichte eigen risico in 10 termijnen te betalen. Kiest u hiervoor? Dan betaalt u vanaf eind maart tot en met eind december een bedrag van € 38,50 per persoon per maand. Ook als u nog geen zorgkosten hebt gemaakt.

Hebt u aan het einde van het jaar te veel betaald? Dan ontvangt u dit bedrag in het eerste kwartaal van het volgende jaar automatisch terug.

Ik betaal mijn verplichte
eigen risico in termijnen.
Zo weet ik vooraf
waar ik aan toe ben.

Veelgestelde vragen

U kunt gespreid betalen eigen risico aanvragen voor alle verzekerden die voldoen aan de voorwaarden gespreid betalen eigen risico. Bent u verzekeringsnemer en wilt u zelf geen gebruik maken van deze regeling? Maar een medeverzekerde op uw polis wel? Dan kunt u gespreid betalen ook alleen voor deze medeverzekerde aanvragen. Betaling van de termijnbedragen loopt wel via de verzekeringsnemer.

In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar krijgt u van ons een eindafrekening. Hierin ziet u precies wat u hebt betaald en hoeveel eigen risico er in rekening is gebracht. Hebt u niet uw volledige eigen risico gebruikt? Dan ontvangt u het verschil in het eerste kwartaal automatisch op uw rekening.

Nee, dat kan niet. U kunt gespreid betalen voor het verplichte eigen risico aanvragen tot en met 31 januari. Wel kunt u hierna gebruikmaken van een gewone betalingsregeling voor uw openstaande facturen.

U kunt zelf de deelname op elk moment beëindigen in Mijn VGZ of door contact op te nemen met onze klantenservice. Dan ontvangt u een eindafrekening. Te veel betaald eigen risico betalen wij dan aan u terug.

Als u nog verplicht eigen risico moet betalen, dan betaalt u het resterende bedrag in één keer.

Handige tips

Handige tips
 

Kunt u zorgtoeslag krijgen?

Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor uw Nederlandse zorgverzekering. Of u zorgtoeslag krijgt, bepaalt de overheid. De hoogte van de zorgtoeslag hangt af van uw inkomen.

Meer over zorgtoeslag

Zorgverzekeringslijn.nl: onpartijdig advies

Bij Zorgverzekeringslijn.nl kunt u terecht voor gratis en onafhankelijk advies. Zij helpen u om uw financiële situatie op orde te krijgen en kunnen u verwijzen naar (schuld)hulpverlenende instanties.

Naar Zorgverzekeringslijn.nl

Met hart voor zinnige zorg