Uw eigen risico gespreid betalen

Let op! Heeft u net een zorgverzekering bij VGZ afgesloten? Dan kunt u pas vanaf 1 januari 2022 gespreid betalen eigen risico aanvragen.

Verwacht u dat u in 2022 veel zorg nodig heeft? De eerste € 385 van de zorgkosten uit de basisverzekering telt als eigen risico en betaalt u zelf. Een flink bedrag. Soms is het fijn als u dit bedrag niet in 1 keer hoeft te betalen. Kies dan voor Gespreid betalen eigen risico. U vraagt deze regeling makkelijk aan via Mijn VGZ of de VGZ Zorg app.


Of regel het makkelijk in uw VGZ Zorg app.

Betaal uw eigen risico in 10 termijnen

Kiest u voor betalen in termijnen? Dan betaalt u vanaf eind februari tot en met eind november € 38,50 per persoon per maand. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt. Heeft u uw eigen risico niet helemaal gebruikt? Dan ontvangt u het geld dat u teveel betaalde automatisch op uw rekening. U krijgt het geld in het eerste kwartaal van volgend jaar.


U kunt de regeling makkelijk aanvragen als:

  • U de hoofdverzekerde op de polis bent. Wilt u deze regeling voor andere verzekerden op uw polis aanvragen? Dat kan.
  • U geen extra (vrijwillig) eigen risico heeft.

Aanvragen kan voor 2022

Voor 2021 kunt u zich niet meer aanmelden. Wilt u in 2022 het eigen risico in 10 termijnen betalen? Meld u dan voor 1 februari 2022 aan. Heeft u geen vrijwillig eigen risico? Mooi, want alleen dat kunt u deelnemen.

Alleen een factuur in termijnen betalen?

Heeft u een factuur gekregen die u liever in termijnen betaalt? Geen probleem! U kunt ook heel makkelijk een betalingsregeling aanvragen.

 

Hoe zit het ook alweer met het eigen risico?

Iedereen vanaf 18 jaar betaalt de eerste € 385 zelf als het gaat om zorg uit de basisverzekering. Dit is het verplicht eigen risico. De overheid heeft het eigen risico ingesteld en bepaalt ieder jaar welk bedrag dit is. Voor 2021 is dit € 385. In november wordt het eigen risico voor volgend jaar bekend.

Veelgestelde vragen

  • Ik wil mijn eigen risico niet meer gespreid betalen? Hoe kan ik dit stopzetten?

    U kunt de regeling op elk gewenst moment stopzetten via Mijn VGZ. Dan ontvangt u binnen 6 weken een eindafrekening. Te veel betaald eigen risico betalen wij dan aan u terug.

    Als u nog verplicht eigen risico moet betalen, dan betaalt u het resterende bedrag in één keer.

  • Wanneer krijg ik de eindafrekening van gespreid betalen eigen risico over vorig jaar?

    U ontvangt de eindafrekening tussen 15 en 28 februari. U krijgt een e-mail als de eindafrekening klaarstaat in Mijn VGZ. Ontvangt u uw post op papier? Dan ontvangt u de eindafrekening in uw brievenbus.

 

Of regel het makkelijk in uw VGZ Zorg app.