Winnaars 2023

Beweeg de blokken hieronder van rechts naar links

Winnaar categorie Gezondheid

InMovement met Empowerment & Beweging.

InMovement geeft iedereen de kans om het beste uit zichzelf te halen met de cursus Empowerment & Beweging. Ook als je wat kwetsbaarder bent, gezondheidsklachten hebt of de Nederlandse taal wat minder goed beheerst.

Winnaar categorie Zinnige zorg

Maastricht UMC+ met Tweezijdige staaroperatie. 

Maastricht UMC biedt nu een tweezijdige staaroperatie aan waarbij het linker- en het rechteroog op hetzelfde moment geopereerd worden. Hierdoor hoeft de patiënt in totaal nog maar 3 keer langs te komen. En de hersteltijd is korter dan bij 2 losse operaties. 

Winnaar categorie Duurzaamheid

Tjongerschans met 'Zo-nodig'-medicatie niet op naam

Patiënten in het ziekenhuis kunnen ‘zo nodig’-medicatie krijgen. Zo’n medicijn neem je in, als je het nodig vindt. Bijvoorbeeld omdat je pijn hebt of misselijk bent na een behandeling of operatie. Deze medicatie werd vroeger op naam verstrekt. Maar nu niet meer.

Winnaars

Samen Voorop Award 2022

Beweeg de blokken hieronder van rechts naar links

Samen voorop in gezondheid

Gezonde leefstijl in klinische GGZ

Buiten behandelingen om, doen patiënten die opgenomen zijn met een psychiatrische aandoening weinig activiteiten op een dag. Terwijl bewegen en gezonde voeding juist zo belangrijk zijn voor het herstel. GGz Centraal biedt een actieve dagindeling. Helpen met opstaan, samen eten, een wandeling maken en daarna een activiteit. Zo verbetert hun lichamelijke én psychische gezondheid en zijn zij sneller hersteld.


Samen voorop in zinnige zorg

Versnelde behandellijn GGZ

De wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) zijn vaak erg lang. Soms is een behandeling na de wachttijd toch niet passend. Yulius controleert dagelijks de wachtlijsten. En biedt sommigen cliënten een versnelde behandeling aan. Zo bieden zij direct de meest passende zorg en ontstaat er minder druk op de wachtlijst.

Samen voorop in duurzaamheid

Verspilling van medicijnen voorkomen

Om verspilling van medicijnen te voorkomen bedacht PharmaSwap een deelmarktplaats. Dit is een gratis service voor apothekers en fabrikanten voor de vraag naar medicijnen én voor het aanbieden hiervan. Zo gaan de apothekers samen het onnodig weggooien van medicijnen tegen en verduurzamen ze de markt.

Samen voorop in gezondheid en zorg

Samen Voorop Awards wordt Zorgvernieuwer van het jaar!

Vernieuwing helpt de zorg vooruit. Daarom hebben we de naam omgedoopt naar: Zorgvernieuwer van het jaar 2024!

Jou helpen met gezonder leven en zorg

Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn wij er om heel Nederland te helpen. Dat doen we door gezonder leven makkelijker te maken. En door samen met onze partners de zorg te blijven vernieuwen.

Zelf gebruikmaken van slimme zorg?

Wil je weten of je zelf ook gebruik kunt maken van slimme zorgoplossingen? Onze zorgadviseurs helpen je graag verder. Samen kiezen we de zorgverlener die het beste bij jou past.