VGZ Zorgvernieuwer van het jaar

2024

Vernieuwing helpt de zorg vooruit. Daarom is VGZ op zoek naar dé Zorgvernieuwer van het jaar! En daar hebben we jou voor nodig. In september vragen we heel Nederland om te stemmen. Wie verdient deze prijs volgens jou? Binnenkort worden hier de genomineerden bekendgemaakt.

Wat is de VGZ Zorgvernieuwer van het jaar?

VGZ vernieuwt de zorg. Voor iedereen. Ook voor jou. Het is belangrijker dan ooit. Zodat iedereen die nu (te) lang moet wachten, sneller geholpen kan worden. En onze kinderen en kleinkinderen zeker zijn van goede en betaalbare zorg. VGZ zet zich hier iedere dag voor in. Samen mét zorgverleners. Zorgverleners hebben veel vernieuwende ideeën. Deze ideeën bekronen we jaarlijks met een prijs: Zorgvernieuwer van het jaar - voorheen bekend als Samen Voorop Awards. In 2024 hebben we 2 categorieën om op te stemmen:

 • Zorgvernieuwer van het jaar. Een prijs voor een innovatie uit de zorg met een bewezen resultaat: het is beter voor de patiënt, kost minder en brengt de kwaliteit vooruit.
 • Zorgvernieuwer van de toekomst. Dit is een aanmoedigingsprijs voor jonge bedrijven met een vernieuwend idee. Vaak in combinatie met een nieuwe technologie.
Eind augustus vind je op deze pagina de genomineerden in deze 2 categorieën. En vanaf maandag 2 september kun jij je stem uitbrengen.

Tijdens de feestelijke award avond op 1 oktober 2024 reiken we de prijzen uit aan de winnaars. Dan maken we ook bekend wie de Vernieuwer in duurzaamheid en Vernieuwer in gezondheid is geworden. Op deze categorieën kan niet gestemd worden maar bepaalt een deskundige jury de winnaar.

Samen voorop in gezondheid en zorg

Beweeg de blokken hieronder van links naar rechts

Winnaars 2023

Ieder jaar zijn we op zoek naar de Zorgvernieuwer van het jaar. In 2023 heette deze prijs de Samen Voorop Awards. Wil je meer weten over deze prijs en ben je benieuwd naar de winnaars van vorig jaar?

Zelf gebruikmaken van slimme zorg?

Wil je weten of je zelf ook gebruik kunt maken van slimme zorgoplossingen? Onze zorgadviseurs helpen je graag verder. Samen kiezen we de zorgverlener die het beste bij jou past.

Jou helpen met gezonder leven en zorg

Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn wij er om heel Nederland te helpen. Dat doen we door gezonder leven makkelijker te maken. En door samen met onze partners de zorg te blijven vernieuwen.

Veelgestelde vragen

 • Met deze awards vragen we aandacht voor slimme en vernieuwende ideeën. Zodat ze bekender worden en ook op andere plekken in Nederland gebruikt kunnen worden. Zo brengen we een gezonder Nederland met toekomstbestendige zorg een stapje dichterbij. Dat doen we samen met onze partners zoals zorgverleners en gemeenten. Én natuurlijk met onze leden.
 • Met jouw stem steun je deze slimme ideeën. En daarmee ook het mooie werk dat genomineerden doen voor een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg.
 • De vakjury is samengesteld uit verschillende deskundigen. Wie dat zijn, wordt later definitief bekendgemaakt.
 • Op de finale-avond zijn alleen de genomineerden en hun relaties uitgenodigd. Heb je gestemd? Dan houden we je natuurlijk op de hoogte wie er wint. Dat laten we je weten via e-mail.
 • Iedere winnaar ontvangt een innovatiebudget. Dat budget mogen ze gebruiken om het slimme idee verder te ontwikkelen en bekendheid te geven.
  • Zorgvernieuwer van het jaar ontvangt € 10.000,-
  • Zorgvernieuwer van de toekomst ontvangt € 5.000,- + begeleiding vanuit VGZ
  • Vernieuwer in duurzaamheid ontvangt € 5.000,-
  • Vernieuwer in gezondheid ontvangt € 5.000,-.