Op maat gemaakte medicijnen (doorgeleverde apotheekbereidingen)

Gebruikt u een op maat gemaakt medicijn (doorgeleverde apotheekbereiding)? Bijvoorbeeld omdat de sterkte of vorm van een bestaand medicijn voor u niet geschikt is? Dan kan het zijn dat de vergoeding in 2019 wijzigt ten opzichte van 2018. 

Bekijk welke medicijnen u vergoed krijgt 

Alle zorgverzekeraars samen bepalen of zij een doorgeleverde apotheekbereiding vergoeden. En onder welke voorwaarden. Dit doen zorgverzekeraars in overleg met artsen, patiƫntenorganisaties en apothekers. Afgesproken is dat de vergoeding gedurende het jaar niet verandert. Alle zorgverzekeraars gebruiken dezelfde lijst.

Verschillijst met de gewijzigde vergoedingen doorgeleverde apotheekbereidingen 2019

Hierin ziet u of de vergoeding van uw medicijn is gewijzigd voor 2019 en of er aanvullende voorwaarden gelden voor een vergoeding. Voor medicijnen die niet op de lijst staan, verandert er niets in de vergoeding.

U heeft toestemming nodig voor venlafaxine taperingstrips 

Gebruikt u taperingstrips voor de afbouw van venlafaxine? Sinds 1 mei 2018 krijgt u eenmalig de kosten vergoed bij de afbouw van 37,5 tot 0 mg in 28 dagen. Het is belangrijk dat u hier een machtiging voor aanvraagt. Voor andere op maat gemaakte medicijnen vergoeden we geen taperingstrips.

Wordt uw medicijn niet (meer) vergoed?

Vergoeden wij het medicijn dat u voorheen gebruikte niet meer? Dan is er in (bijna) alle gevallen een alternatief medicijn dat wij wel vergoeden. U kunt met uw arts of apotheker bespreken welk medicijn u als alternatief kunt gebruiken.

Geen alternatief medicijn beschikbaar?

Dan kunt u uw situatie aan ons voorleggen. Vraag uw arts of apotheker om toestemming voor de doorgeleverde apotheekbereiding die u nodig heeft. 

Wat is een doorgeleverde apotheekbereiding?

Een doorgeleverde apotheekbereiding is een op maat gemaakt medicijn dat is bereid door een grootbereider (een bereidingsapotheek). Een apotheek kan zo'n bereiding daar bestellen en doorleveren aan de patiĆ«nt. Vandaar de naam doorgeleverde apotheekbereiding. 

Bekijk ook

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord