Ervaringen met online GGZ

Ben je benieuwd naar de ervaring van anderen met een online psycholoog?  Ruim 3.500 verzekerden van VGZ deden dit al! Het voordeel is dat je vaak snel terecht kunt. En vanuit je eigen omgeving in gesprek gaat met een erkende psycholoog. Bekijk of dit ook bij jou past.

  • Net zo goed als behandeling op locatie
  • Online, dus meer keuze in waar en wanneer
  • Wij werken samen met bekende instellingen

Dit zeggen cliënten over hun online GGZ-behandeling 

Al meer dan 3500 cliënten gingen je voor.

'Ik was sceptisch over online EMDR maar ik blijk ook thuis mijn eigen emoties aan te kunnen.'

Cliënt (38)

'Ik vind het fijn om vanuit huis mijn behandeling te volgen. Dan voelt het op de een of andere manier meteen vertrouwd met mijn behandelaar.'

Cliënt (51)

'Online behandelen is écht een aanrader. Ik dacht dat het afstandelijk zou zijn maar dat is het niet. En ik kon ook nog eens snel terecht!'

Cliënt (29)

Client en behandelaar aan het woord

Ontdek wat anderen te zeggen hebben over de online GGZ zorg. Een cliënt en behandelaar delen hun ervaringen en inzichten met online behandeling.

 

Hoe werkt een online GGZ-behandeling?

Een online GGZ-behandeling is net zo goed als een GGZ-behandeling bij de behandelaar. Net als bij andere GGZ-behandelingen heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Maar hoe werkt het? We leggen het je graag uit. 

Veilig beeldbellen
Je spreekt je psycholoog via beeldbellen. Gewoon op je laptop via een veilige website van je zorgverlener. Soms kan dit ook in de avond of het weekend.
Zelf aan de slag

Je krijgt toegang tot online programma's waar je thuis mee aan de slag gaat. Deze horen bij de behandeling. Denk aan opdrachten, een dagboek, informatie bekijken of vragen beantwoorden. Hierover ga je later in gesprek met je psycholoog.  

Chatten met je psycholoog

Via de website kun je vaak ook chatten of mailen met je psycholoog. 

Een online GGZ-behandeling kiezen

Lijkt het je wat, zo'n online behandeling? We hebben alle behandelaars die online werken voor je op een rijtje gezet. En het kiezen makkelijk gemaakt. Bekijk of er een behandeling bij zit die bij jou past.

icon duimpje

Net zo goed als
behandeling op locatie

icon mobiel

Online, dus meer
keuze in waar en wanneer

Wij werken samen met
bekende behandelaars