ReumaUitgedaagd!


Reuma heeft veel invloed op uw dagelijks leven. Lichamelijke klachten zoals vermoeidheid en pijn, maar ook onbegrip van de omgeving kan lastig zijn. Hoe gaat u daarmee om? De training ‘ReumaUitgedaagd!’ is er speciaal om u te helpen bij de uitdagingen die reuma met zich meebrengt. 


Een interactieve training over omgaan met reuma

In deze cursus krijgt u allerlei tips en handvatten voor het omgaan met reuma. De speciaal opgeleide trainers weten als geen ander waar u tegenaan loopt: zij hebben zelf ook een reumatische aandoening. Het doel van de training?  De training helpt u meer grip op uw leven met reuma te krijgen op een manier die bij u past. Na het volgen van de training weet u onder andere:

  • Hoe u kunt omgaan met onbegrip uit uw naaste omgeving
  • Hoe u  over uw reuma kunt communiceren op uw werk
  • Wat u kunt doen om pijn en vermoeidheid te verminderen
  • Hoe u kunt blijven bewegen of sporten met reuma

U kunt de training online volgen. Er is een groepstraining voor jongeren en voor volwassenen. Voor volwassenen wordt de training ook individueel gegeven. 

Voor wie?

Of u nu jong of oud bent en weinig of veel last van uw reuma ondervindt, ReumaUitgedaagd! is er voor iedereen met een vorm van reuma die wil werken aan zijn of haar persoonlijke doelen. 

Wat vonden anderen?

Robert ging u voor: "De cursus geeft mij, ondanks dat ik al 13 jaar Bechterew heb, toch weer nieuwe en andere middelen om beter om te gaan met reuma."

Lees meer ervaringen

Vergoeding door VGZ


De training ReumaUitgedaagd! kost € 99,00 voor volwassenen en € 70,00 voor jongeren. Bent u aanvullend verzekerd bij VGZ? Dan krijgt u de bijeenkomst vergoed vanuit uw preventiebudget. Met dit budget kunt u onder andere cursussen volgen, bijvoorbeeld om beter om te gaan met diabetes. 

Als u grip heeft op uw reuma, voelt u zich beter en fitter. Dat is natuurlijk goed voor u. En goed voor de mensen om u heen. Want als u goed in uw vel zit, profiteren uw gezin, familie, vrienden en collega’s mee. En als we met z’n allen een beetje gezonder leven, dan zorgen we samen dat Nederland gezonder wordt.


Deze trainingen vindt u wellicht ook interessant: 

Leren leven met een chronische aandoening

Programma

Heeft u een chronische aandoening? En vindt u het lastig hiermee om te gaan? Het PPEP4ALL-programma helpt u én uw omgeving bij het leren leven met uw chronische aandoening.

Ervaar minder stress

Gratis online cursus

Rust in uw hoofd is belangrijk om goed in uw vel te zitten. Ervaart u vaak stress? Deze online cursus van Harteraad helpt u te leren omgaan met stress, stress te verminderen of zelfs te voorkomen.


Wat er toe doet

Gratis online programma

Iemand die weet wat hij wil, is vaak gelukkiger. Weet u wat er voor u toe doet? Met het online programma ‘Wat er toe doet in’ van Hartenraad brengt u dit met slechts 4 vragen in kaart.


Samenwerking ReumaNederland en VGZ

VGZ en ReumaNederland zetten zich samen in voor voluit leven met reuma. Bent u lid van een reumapatiëntenvereniging? Dan er speciaal voor u de collectieve zorgverzekering bij VGZ. En dat heeft veel voordelen:

  • Premiekorting op uw basis- en aanvullende verzekering
  • Extra vergoedingen voor fysio, preventie en mantelzorg
  • Ruime vergoedingen voor alternatieve zorg
  • Vergoeding voor uw lidmaatschap bij ReumaNederland
  • Geen medische selectie: we accepteren u altijd