Nek en rug oefeningen in de VGZ Soepel en Sterk Coach

Deze programma’s in de VGZ Soepel en Sterk Coach helpen je je nek en rugspieren te versterken.

Soepel tillen: zo help je je lichaam

Til je regelmatig? Dan is het belangrijk om klachten te voorkomen. Zodat bijvoorbeeld je rug geen zwakke plek wordt. Tillen doe je het best met aandacht. Na het tillen is het slim om je lichaam tijd te geven om te herstellen.

Versterk je nek. Maak hem soepel en krachtig

Komt je nek bij stress onder spanning te staan? Het programma ‘versterk je nek’ maakt je bewust van hoe je nek beweegt. En helpt bij het versterken en ontspannen van de spieren, zodat er geen verkramping ontstaat.  

 

Versterk je rug 

Met spierkracht en beweeglijkheid. Want een sterkere rug helpt bij het voorkomen van klachten. Die kunnen bijvoorbeeld ontstaan door veel zitten, een verkeerde houding of te zwaar tillen. Met dit programma werk je aan een krachtige rug.

Tips om zwaar werk gezond vol te houden

Doe je werk waarbij je veel tilt, bukt of telkens dezelfde beweging maakt? Bijvoorbeeld in de bouw, de zorg, of op een kinderdagverblijf?  Bewegen helpt om vitaal te blijven. Ook als je zwaar werk doet. Wij geven je tips hoe dit kan. Gemaakt in samenwerking met beweegcoaches Demy en Lisa van Cure+.  

De gezondheidsservices van VGZ

Deze gezondheidsservices van VGZ bieden ook mooie programma’s je met je leefstijl aan de slag te gaan. Kies het programma wat bij jou past.

VGZ Mindfulness Coach

8 programma's | App Store & Google Play

In de VGZ Mindfulness Coach app vind je meer dan 100 Nederlandstalige oefeningen. Van yoga-oefeningen tot slaapmeditaties. Van mindful wandelen tot hardlopen.

  • Gratis voor iedereen
  • Voor beginners en gevorderden
  • 3 extra programma's voor verzekerden

Tags Mentaal Mindfulness

Mijn Leefstijlcoach app

App Store & Google Play

Je wilt graag gezonder leven. Maar wel op een lekkere, makkelijke en vooral leuke manier. Met de vernieuwde gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpen we jou op weg om beter te eten, meer te bewegen, goed te ontspannen én te slapen. Zet de eerste stap naar een gezondere leefstijl.


Tags Voeding Bewegen Slapen Mentaal Mindfulness Leefstijl Fysiek