Tijd voor Vitali-tijd

Tijd voor Vitali-tijd!

Laten we samen aan de slag gaan met Vitali-tijd

Jou helpen je vitaler te voelen. Dat staat bij ons voorop. Daarom hebben we 10 Vitali-tijdjes op een rij gezet om jou te helpen met vitaliteit. Als je vitaal bent zit je lekkerder in je vel. Je bent energiek. En voelt je fit. Mentaal én lichamelijk. Speciaal voor werkend Nederland.

Duik virtueel de supermarkt in

Vitali-tijdje #1
Weet jij wat je eet?

Slimme en goede keuzes over eten maken. Soms best lastig. Hoe weet je wat de goede keuze is? Maak gezondere en prijsbewuste keuzes in de supermarkt na het gratis webinar ‘Weet wat je eet!’ op 14 december van 10:00 tot 11:00 uur. En in de tussentijd: daag jezelf uit om eens een groente te eten die je nog nooit hebt geprobeerd.
Gratis kookboek vol lekkere en gezonde recepten

Vitali-tijdje #2
Maak oprechte verbinding

Samen koken en eten verbindt. Liefde gaat tenslotte door de maag 😉 Na een drukke periode lekker bijpraten met een vriend(in)? Duik de keuken in. Kookinspiratie nodig? Download het kookboek van dokter Tamara de Weijer. En kies een recept om samen te koken. Zo zie je maar weer dat eten verbindt!
Verstuur een complimentengifje

Vitali-tijdje #3
Geef een compliment

Complimenten zijn goed voor de gezondheid. Een compliment versterkt namelijk het geluksgevoel. Daar worden we blij van! Aan wie deel jij een compliment uit? Kies één van onze complimenten GIFjes. Geef een compliment aan iemand die het verdient. Zoek een GIFje en stuur hem door.
Check in en check-uit

Vitali-tijdje #4
Zet je focus aan en uit

Ken je dat? Wil je net lekker aan de slag gaan. Ontvang je weer een appje, mail of andere notificatie. Afleidingen zorgen ervoor dat je je focus verliest. Hoe blijf je gefocused? Wil je vandaag al meer focus? Zet de check-out routine in. Met een check-out routine sluit je je werkdag af. Zo maak je je hoofd leeg voor de avond. En begin je ontspannen aan de volgende dag.
Rek en strek je soepel en sterk

Vitali-tijdje #5
Soepel en sterk aan het werk

Kan jouw lichaam wel wat sterker en soepeler? Bijvoorbeeld omdat je veel zit of een zwaar beroep hebt? Of gewoon; omdat bewegen leuk is? Rek en strek jezelf soepel en sterk met onze nieuwe app. Deze app is exclusief voor VGZ verzekerden. Kies het beweegprogramma dat bij jou past. En geef je lichaam het grootste cadeau: beweging.
Minder zorgen om geld

Vitali-tijdje #6
Minder zorgen om geld

Prijzen stijgen. Alles wordt duurder. Daar kunnen we helaas niet omheen. We kunnen je wel helpen om je geldzaken goed te regelen. Bijvoorbeeld met de digitale gratis workshop ‘Minder zorgen om geld’. Met uitleg en oefeningen om geldzorgen onder controle te krijgen.
Wist je VGZ ook graag met je meedenkt als een zorgrekening even niet uitkomt? Neem hier eens een kijkje voor alle financiële tips van VGZ.
Begin de dag met een dansje

Vitali-tijdje #7
Boost je humeur

Onderzoek toont aan dat muziek een positieve invloed heeft op je gezondheid. Het prikkelt de hersenen. Maakt energiek en creatief. En boost je humeur. Doe er een dansje bij en je houdt je lijf én je brein extra fit. Liever muziek om te concentreren? Gebruik dan brain.fm eens! Maar eerst: zet je favoriete nummer uit de Spotify-lijst op en luister je positief.

Vitali-tijdje #8
Kom in balans

Lekker in je vel zitten. Dat staat bij ons voorop. En dus heeft VGZ een gratis Mindfulness Coach app voor heel Nederland. De app bestaat uit meer dan 100 Nederlandstalige oefeningen. Van yoga-oefeningen tot slaapmeditaties.

Bonustip: een week kent tal van uitdagingen. Voor ouder én kind. Ontdek mindfulness voor kinderen en ga samen bewuster leven.

Vitali-tijdje #9
Slaap lekker!

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat met sokken slapen een positief effect op je nachtrust heeft? Dr. Winnie Hofman zegt: “Een kleine opwarming van de voeten zorgt namelijk voor een diepere slaap.” Slaap vanavond eens met sokken aan! Of probeer een van de andere 15 tips om beter te slapen.

Vitali-tijdje #10
Challenge jezelf gezond(er)

Heb je zin in leuke en gezonde challenges? Voor de Mijn Leefstijlcoach app hebben wij in samenwerking met Albert Heijn een aantal challenges ontwikkeld die jou kunnen helpen om nog gezonder te leven. Kies uit meer dan 70 challenges een uitdaging die jou aanspreekt. Zo blijf je jezelf uitdagen om gezonder te leven. Voor meer informatie en het downloaden van de app klik hieronder.

Speciaal voor werkend Nederland

Tijd voor Vitali-tijd is onderdeel van de collectieve zorgverzekering. Naast de ruime vergoedingen en het extra preventiebudget bieden we jou ook graag wat extra's. Deze challenge zit vol met gratis extra's om een gezonde leefstijl te stimuleren. Dus wat mag je van deze challenge verwachten? 

  • Actief aan de slag met vitaliteit
  • Verbeteren van je mentale balans
  • Praktische tips om gezonder te leven
  • Fysiek en mentaal lekkerder in je vel