Thuiszorg

Woont u zelfstandig en kunt u af en toe hulp gebruiken? Dan kan thuiszorg (wijkverpleging) een goede oplossing zijn.

Een verpleegkundige of verzorgende biedt de zorg die u nodig heeft bij u aan huis. Zo kunt u langer thuis blijven wonen. Hieronder leest u hoe u thuiszorg aanvraagt. Vanuit de basisverzekering wordt thuiszorg (wijkverpleging) vergoed. Een wijkverpleegkundige bekijkt samen met u welke zorg u nodig heeft.

Advies over thuiszorg

 Bel 088 - 131 16 11
werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur

Hoe regel ik thuiszorg?

 

Regel een indicatie voor thuiszorg

Wilt u thuiszorg ontvangen? U heeft daarvoor een indicatie nodig. Maak een afspraak met een thuiszorgorganisatie bij u in de buurt om uw indicatie te regelen. Onderdeel van de indicatie is het zorgplan.

Tip: Kiest u voor een thuiszorgorganisatie waarmee wij een contract hebben? Dan weet u zeker dat u de kosten voor de indicatiestelling volledig vergoed krijgt. U vindt een thuiszorgorganisatie met contract bij u in de buurt makkelijk en snel in de Zorgzoeker. Zoek op 'verpleging en verzorging'.

 

 

Kies welke thuiszorg u wilt.

U kunt thuiszorg laten regelen via een thuiszorgorganisatie of thuiszorg zelf regelen met een persoonsgebondenbudget (pgb).

Vergoedingen thuiszorg

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Heeft u verpleging of verzorging aan huis nodig? Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt hiervoor geen eigen risico. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het douchen of aankleden, het aanleggen van een katheter of verzorging van een wond.

Vergoeding vanuit de gemeente

Heeft u begeleiding, huishoudelijke hulp of een aanpassing van uw woning nodig? Dan kunt u dit via de WMO bij uw gemeente aanvragen. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage.

Vergoeding vanuit de overheid

Heeft u de hele dag zorg of toezicht nodig? Dan kan het zijn dat u recht heeft op zorg uit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Deze zorg wordt vergoed door de overheid. U betaalt een eigen bijdrage.

Andere soorten zorg

Kindzorg

Heeft uw kind extra zorg nodig? Wij helpen u graag met het regelen van deze zorg.

Meer over kindzorg

Zorg in de laatste levensfase

Het verzorgen van een geliefde in zijn of haar laatste levensfase is een heftige periode. Hierbij kunt u natuurlijk alle steun gebruiken.

Meer over palliatieve zorg

Mantelzorg

Verzorgt u een dierbare? Mogelijk bent u mantelzorger. Wij ondersteunen u hier graag bij.

Meer over mantelzorg

Met hart voor zinnige zorg