Webinar Hugo Borst

'Soms had ze een goede dag.

Soms was er geen land mee te bezeilen.'

Hugo Borst over de zorg voor zijn moeder 

Hugo Borst zorgde jarenlang voor zijn moeder Joke. Een chique geklede, verzorgde vrouw met een liefde voor boeken en het opdoen van kennis. Omdat ze leed aan dementie ging dat beeld langzaam verloren. Hugo schreef er twee boeken over, zoals alleen hij dat kan; humoristisch, kritisch en met veel verwondering en liefde. Over de zorgen en de zorg. Over de achteruitgang en het verval. De medebewoners en de verplegers. De intimiteit en de humor. Op 12 oktober 2021 deed hij zijn verhaal bij VGZ.  

Kijk de webinar terug

Op 12 oktober sprak Hugo Borst met Coöperatie VGZ over de tijd dat hij voor zijn moeder zorgde. Wat betekende het zorgen voor hem? Welke druk legde het op zijn leven en omgeving? Wat betekende het zorgen voor de band met andere familieleden? Wat zou hij, met de kennis van nu, anders gedaan hebben? En welke tips heeft hij voor andere mantelzorgers?

Waarom u deze webinar echt wilt terugzien

Ondanks het zware onderwerp weet Hugo er luchtig, openhartig, humoristisch en realistisch over te praten. Een prettig gesprek over een onderwerp dat aandacht verdient. En er zijn meer redenen om hem te willen volgen:

  • Hugo vertelt over het genieten én de ergernissen
  • Hugo geeft zijn tips aan andere mantelzorgers
  • U luistert mee met de vragen van anderen

Zorgt u ook voor iemand? Gebruik onze extra's

Zorgen voor een naaste is een bron van de intiemste en liefdevolste momenten. Maar het is ook zwaar en uitputtend. Daarom helpt VGZ mantelzorgers met informatie, services en veel andere extra's. U krijgt hulp bij:

Wilt u al onze hulp ontdekken?

Mis deze webinars niet

Binnenkort opent de inschrijving voor nog meer webinars. Wilt u als eerste kunnen inschrijven? Vraag ons alvast om een uitnodiging. 

  • 7 december 2021: Een webinar over de praktische kant van mantelzorg. Hoe houdt u het dragelijk? Hoe zorgt u voor uzelf? Hoe vraagt u om hulp? Hoe zorgt u voor goede familiebanden? De sprekers zijn een psycholoog van OpenUp en Elke de Quay; moeder van een gehandicapte dochter.
  • 9 december 2021: Een webinar over de filosofische kant van mantelzorg door Lammert Kamphuis. Saai? Helemaal niet! Lammert legt op een frisse, sprankelende manier de link tussen mantelzorg en de filosofie. Verrassend en met tips waar u de rest van uw leven mee vooruit kunt!