Mantelzorg en wonen

Fijn wonen en leven is voor iedereen belangrijk. Ook voor de persoon waarvoor je zorgt. Hoe zorg je ervoor dat iemand langer thuis kan blijven wonen? En wat als thuis wonen niet meer gaat? Misschien twijfel je hier wel over. En kun je wel wat hulp gebruiken. Wij helpen je graag. 

Langer thuis wonen

Het liefst wonen mensen zo lang mogelijk thuis. In een omgeving waar zij al jaren wonen. Misschien al van kinds af aan. Verhuizen naar een zorginstelling hoeft vaak niet. Want gelukkig is er allerlei hulp. In en aan huis.

Maar hoe zorg je ervoor dat iemand zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen? We vertellen je graag welke hulp je daarbij kunt krijgen. Zo kan de gemeente je misschien helpen. Of een wijkverpleegkundige. Ook kennen we tegenwoordig een hele boel ‘slimme oplossingen’ voor in huis. Die de dagelijkse dingen in huis makkelijker maken.

Thuis wonen gaat niet meer. En nu?

Helaas is thuis blijven wonen niet altijd mogelijk. Heeft de persoon waarvoor je zorgt meer hulp nodig? Meer hulp of zorg dan er thuis gegeven kan worden? Dan is het goed om op tijd uit te zoeken waar iemand naar toe kan. Voor langdurige, intensieve zorg.

Ook dan komt er een belangrijk keuzemoment op jullie af. En een hoop regelwerk bij het vinden van een nieuw thuis. We helpen je daarom graag op weg.

Mogelijk interessant voor jou