Beter slapen

Praktische slaaptips voor een betere nachtrust
 
 


Goede nachtrust is onmisbaar voor een vitaal en gelukkig leven. Maar meer dan de helft van de ouderen kampt met chronische slaapproblemen. Slaaptekort kan leiden tot veel lichamelijke en geestelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan geheugenproblemen, verminderde concentratievermogen, prikkelbaarheid en somberheid. VGZ biedt u een slaapgids met praktische tips en een vergoeding voor slaaptherapie.

VGZ vergoedt online slaaptherapie

Heeft u slaapproblemen? En bent u aanvullend verzekerd bij VGZ via een collectiviteit van een thuiszorg-, ouderen- of een patiëntenorganisatie? Dan vergoeden we online slaaptherapie van Somnio vanuit uw preventiebudget. Afhankelijk van uw budget ontvangt u een vergoeding tot maximaal € 177 voor slaaptherapie van 4 consulten. Meer weten over wat de online slaaptherapie precies inhoudt?

Gratis slaapgids: samen strijden tegen slapeloosheid

Goede nachtrust is belangrijk om overdag goed te functioneren. Maar als u ouder wordt neemt de kans op slaapproblemen toe. En dat terwijl slaap voor 50-plussers ontzettend belangrijk is. Zo voorkomt een goed slaappatroon geheugen- én concentratieproblemen. U vermindert ook de kans op chronische aandoeningen. En natuurlijk zit u bij voldoende slaap lekkerder in uw vel. VGZ biedt u een gratis slaapgids met praktische tips.

Deelnemer Gerard over slaaptherapie

Een gebrek aan slaap heeft grote invloed op de rest van de dag. Gerard Oostenbrink (87) beaamt dat. Door slaaptekort worstelt hij zich letterlijk door het leven. Hij komt niet aan leuke dingen toe, en thuis is de sfeer steeds vaker gespannen. Hij besluit dat het roer om moet. Slaappillen werken niet, en dus kiest hij voor een alternatief: online slaaptherapie van Somnio. Lees hoe Gerard de slaaptherapie heeft ervaren.

Profiteer van meer voordeel met een collectieve zorgverzekering


VGZ Collectief

Als 50-plusser altijd welkom bij VGZ

Wilt u ook profiteren van een ruime vergoeding voor slaaptherapie, of andere collectieve voordelen? VGZ biedt een collectieve zorgverzekering via veel ledenorganisaties, zoals thuiszorg-, ouderen- en patiëntenorganisaties. Via het collectief profiteert u van een aantrekkelijke korting op uw premie en de extra voordelen van onze speciale aanvullende verzekering: VGZ Zorgt.

Mantelzorg VGZ

Meer trainingen en cursussen vergoed

Online slaaptherapie van Somnio is slechts één van de programma’s die VGZ vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. U kunt uw preventiebudget inzetten voor cursussen en trainingen op het gebied van voeding, bewegen, mindfulness en mantelzorg. Zo blijft u zo vitaal mogelijk, of u nu een dagje ouder wordt of leeft met een chronische aandoening.