Slapeloosheid onder ouderen

Praktische slaaptips voor een betere nachtrust
 
 


Goede nachtrust is onmisbaar voor een vitaal en gelukkig leven. Maar meer dan de helft van de ouderen kampt met chronische slaapproblemen. Slaaptekort kan leiden tot veel lichamelijke en geestelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan geheugenproblemen, verminderde concentratievermogen, prikkelbaarheid en somberheid. VGZ biedt u met praktische tips en een vergoeding voor slaaptherapie handvatten om beter te slapen.

VGZ vergoedt online slaaptherapie
Heeft u slaapproblemen? En bent u aanvullend verzekerd bij VGZ via een collectiviteit van een thuiszorg-, ouderen- of een patiëntenorganisatie? Dan vergoeden we online slaaptherapie van Somnio vanuit uw preventiebudget. Afhankelijk van uw budget ontvangt u een vergoeding tot maximaal € 177 voor slaaptherapie van 4 consulten en tot maximaal  € 253 voor het programma van 8 consulten. Meer weten over wat de online slaaptherapie precies inhoudt? Kijk dan op de website van Somnio.

Praktische tips en ervaringen rondom slapeloosheid


Praktische slaaptips van Dr. Slaap


Voor een goede nachtrust moeten alle omstandigheden goed zijn. Zo is uw omgeving van belang, maar ook uw mentale en fysieke situatie spelen een belangrijke rol voor goede slaap. Winni Hofman is slaaponderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Zij biedt u in samenwerking met VGZ gratis voor 3 handige tips voor de ideale slaapomgeving. Wilt u alle 9 tips van Hofman ontvangen? Vul via onderstaande button het aanvraagformulier in.

Deelnemer Gerard over slaaptherapie


Een gebrek aan slaap heeft grote invloed op de rest van de dag. Gerard Oostenbrink (87) beaamt dat. Door slaaptekort worstelt hij zich letterlijk door het leven. Hij komt niet aan leuke dingen toe, en thuis is de sfeer steeds vaker gespannen. Hij besluit dat het roer om moet. Slaappillen werken niet, en dus kiest hij voor een alternatief: online slaaptherapie van Somnio. Lees hoe Gerard de slaaptherapie heeft ervaren.

Profiteer van meer voordeel met een collectieve zorgverzekering


VGZ Collectief

Als chronisch zieke en oudere altijd welkom bij VGZ


Wilt u ook profiteren van een ruime vergoeding voor slaaptherapie, of andere collectieve voordelen? Sluit dan een passende zorgverzekering af via een thuiszorg-, ouderen- of patiëntenorganisatie. We accepteren u ongeacht uw aandoening of leeftijd. U ontvangt premiekorting, extra vergoedingen voor mantelzorg én een ruim preventiebudget.

Mantelzorg VGZ

Meer trainingen en cursussen vergoed


Online slaaptherapie van Somnio is slechts één van de programma’s die VGZ vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. U kunt uw preventiebudget inzetten voor cursussen en trainingen op het gebied van voeding, bewegen, mindfulness en mantelzorg. Zo blijft u zo vitaal mogelijk, of u nu een dagje ouder wordt of leeft met een chronische aandoening.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord