Omgaan met een chronische aandoening

Heeft u een chronische aandoening? En wilt u hier meer grip
op krijgen? We helpen u graag op weg met onze workshops,
cursussen en webinars. Ga aan de slag!

Gratis digitale workshop

Digitaal aan de slag met het leren omgaan met uw chronische aandoening? Dat kan met de online workshop van Mirro. In deze workshop gaat u zelfstandig aan de slag op een moment dat het u goed uitkomt. Na de workshop: 

  • Heeft u tal van tips en handvatten die kunnen helpen om uw chronische aandoening te accepteren
  • Kunt u beter omgaan met uw omgeving. Thema’s als hulp vragen en grenzen stellen komen aan bod.
De workshop zit vol met informatie en handige tips én inspiratie door de persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen.

Ervaar minder stress

Gratis online cursus

Rust in uw hoofd is belangrijk om goed in uw vel te zitten. Ervaart u vaak stress? Deze online cursus van Harteraad helpt u te leren omgaan met stress, stress te verminderen of zelfs te voorkomen.


Keer uw diabetes om

Leefstijlprogramma

Heeft u diabetes type 2? En wilt u energieker zijn en minder medicijnen gebruiken? 'Keer Diabetes2 Om' van Voeding Leeft helpt u op weg.


Wat er toe doet

Gratis online programma

Iemand die weet wat hij wil, is vaak gelukkiger. Weet u wat er voor u toe doet? Met het online programma ‘Wat er toe doet in’ van Hartenraad brengt u dit met slechts 4 vragen in kaart.


Kunt u wel wat extra ondersteuning gebruiken?


Bent u aanvullend verzekerd bij VGZ en heeft u een preventiebudget? We bieden een groot aantal cursussen, workshops en trainingen die vergoed worden vanuit uw preventiebudget

Of u nu astma, COPD, diabetes, gewrichtsaandoeningen, kanker, reuma, een hart- en vaatziekte of een andere chronische aandoening heeft. En of u nu hulp kunt gebruiken bij het leren omgaan met uw chronische ziekte of aandoening of juist bij het aanpassen van uw leefstijl. Deze cursussen helpen u op weg. Online en op locatie, groepstrainingen en individueel. Wat u fijn vindt!

Tips van Tamara: webinars van een huisarts

Slaap en ontspanning


Wat doet stress met uw lichaam? En wat gebeurt er als u slecht slaapt? Tamara legt het uit. Ook geeft ze tips en adviezen over hoe u meer kunt ontspannen, stress kunt verminderen én voor een goede nachtrust zorgt.

Voeding en beweging


Dat gezond eten ook heel lekker én niet moeilijk is laat Tamara in dit webinar zien. Ze geeft handige tips over welke ingrediënten niet mogen ontbreken in de voorraadkast en over voeding in combinatie met bewegen.