Uw zorgverzekering in 2022

Hoe ziet uw zorgverzekering er in 2022 uit? Daar kunnen we op dit moment nog geen antwoord op geven. Wel kunnen wij u informeren over belangrijke datums. En als we meer weten over de zorgverzekering van 2022, melden we het hier.

Belangrijke momenten

 

21 september 2021 - Op dinsdag 21 september is het Prinsjesdag. Dan maakt de regering de plannen voor 2022 bekend. Verandert de regering de basisverzekering? Dan is dat op deze dag bekend.

12 november 2021 - Uiterlijk 12 november maken de zorgverzekeraars de premie voor 2022 bekend. Wij sturen onze verzekerden een e-mail of brief met informatie over de nieuwe polis. Vanaf deze datum kijken veel mensen of hun verzekering nog bij hen past. 

31 december 2021 - Wilt u uw verzekering opzeggen? Geef dat dan uiterlijk 31 december aan uw zorgverzekeraar door.

31 januari 2022 - U heeft tot en met deze datum de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Of uw huidige verzekering bij VGZ te wijzigen. 

De kosten van uw zorgverzekering in 2022

Wij kunnen u op dit moment nog niet vertellen wat de zorgverzekering in 2022 gaat kosten. Maar als wij hier meer over weten, plaatsen wij dat hier.

Eigen risico  Eigen risico 2022
De overheid bepaalt de hoogte van het eigen risico. In 2021 is het bedrag € 385. De afgelopen jaren veranderde het bedrag niet. Maar het is mogelijk dat de overheid het eigen risico voor 2022 wel verandert.
premie berekenen icon Premie 2022
Wij doen ons best om de premie elk jaar zo laag mogelijk te houden. Omdat wij het belangrijk vinden dat goede zorg betaalbaar blijft. Nu, maar ook in de toekomst. Op uiterlijk 12 november maken wij onze premies bekend.
Zorgtoeslag icoon Zorgtoeslag 2022
De zorgtoeslag is een steuntje van de regering voor mensen met een lager inkomen. Zo helpt de regering mee de zorgpremie te betalen. Meer over de zorgtoeslag vindt u op onze pagina over dit onderwerp. 

Onze zorgverzekeringen 

Wilt u alvast informatie over onze zorgverzekeringen? Bekijk dan onze collectieve, basis- en aanvullende verzekeringen. 

Collectieve verzekering

U profiteert van extra voordelen met een collectieve verzekering via uw werkgever, patiëntenorganisatie of gemeente. 

  • Aantrekkelijke korting
  • Voor u én uw gezin
  • Vergoedingen passend bij uw persoonlijke situatie

1,27 miljoen mensen gingen u voor

Basisverzekering 2021 Basisverzekering

U wilt natuurlijk altijd bij uw huisarts, apotheek of ziekenhuis terecht kunnen. Maar u wilt niet meer premie betalen dan nodig. Dan is een basisverzekering van VGZ iets voor u. We hebben er 3: VGZ Basis Keuze, VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze.  Dus altijd 1 die bij u past.

De inhoud van de basisverzekeringen 2022 maken wij half november bekend.

Aanvullende verzekeringen 2021 Aanvullende verzekering

Wilt u extra zekerheid voor zorg die niet in de basisverzekering zit? Zoals fysiotherapie, een bril of lenzen? Of wilt u verzekerd zijn voor uw tandartskosten?
Kijk welke aanvullende verzekering het beste bij u past.

De inhoud van de aanvullende verzekeringen 2022 maken wij half november bekend.

Wat wij u nog meer te bieden hebben

Bekijk welke extra's wij u bieden. Om u te helpen gezond & fit te blijven. En om het u gemakkelijk te maken. Gewoon helemaal gratis.

De mindfulness app van VGZ met gratis oefeningen

Gratis Mindfulness app

Wilt u beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? Dan is onze app Mindfulness coach iets voor u. Gratis, ook als u niet bij ons verzekerd bent. 

Gezond leven met VGZ

Wilt gezond & fit blijven? U bent goed bezig! Het Gezond Leven Platform helpt u. Met (gratis) workshops, trainingen en apps die het verschil maken. Start vandaag nog!
De VGZ Zorg App
  • Declareer snel & eenvoudig
  • Rekeningen direct betalen via iDeal
  • Bekijk hoeveel u nog vergoed krijgt
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord