Betaalwijze aanpassen 

Bij VGZ bepaalt u zelf op welke manier u uw premie- en zorgkostenfacturen betaalt. Uw voorkeuren past u eenvoudig aan in Mijn VGZ.

Log in om uw betaalwijze aan te passen

3 manieren om te betalen

 • Betalen via automatische incasso
  Kiest u voor automatische incasso? Dan schrijven wij de volgende zaken automatisch van uw rekening: 
  • Premie (deze innen wij altijd vooraf)
  • Eigen risico
  • Eigen bijdrage
  • Onterecht uitbetaalde vergoedingen
  • Termijn(en) van een betalingsregeling 

  Voordelen betalen via automatische incasso

  • U heeft geen omkijken naar uw betalingen. Alles gaat automatisch.
  • U voorkomt dat u te laat betaalt. 

  Goed om te weten: u kunt binnen 8 weken na de afschrijving de incasso door uw bank ongedaan laten maken.  

  Zorgkosten boven € 220 via acceptgiro of iDEAL

  Voor het eigen risico, eigen bijdrage en onterecht uitbetaalde vergoedingen schrijven wij maximaal € 220 automatisch per keer af. Is het bedrag hoger dan € 220? Dan ontvangt u van ons een factuur met een acceptgiro. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. 

  Let op: heeft u gekozen voor digitale post? Dan ontvangt u deze factuur digitaal via e-mail. De factuur staat ook in Mijn VGZ en in de VGZ Zorg app. In alle drie de gevallen betaalt u de factuur via een iDEAL-betaallink.

 • Betalen via iDEAL

  Facturen liever niet automatisch laten afschrijven? Geen probleem! De facturen kunt u ook zelf betalen via iDEAL. In dat geval ontvangt u uw facturen digitaal via e-mail. Uw te betalen facturen kunt u daarnaast terugvinden in Mijn VGZ of in de VGZ Zorg app. In zowel de mail, Mijn VGZ als in de VGZ Zorg app kunt u de facturen direct betalen via de iDEAL-betaallink.

  Goed om te weten: wilt u betalen via iDEAL? Dan kan dit alleen als u aangeeft dat u berichten en facturen digitaal van ons wilt ontvangen. Uw postvoorkeur past u zelf aan in Mijn VGZ.

  Voordelen betalen via iDEAL

  • In slechts enkele klikken betaalt u uw facturen.
  • Is de uiterste betaaldatum in zicht? Dan ontvangt u een geheugensteuntje van ons.
  • Betalen via iDEAL is kosteloos. 

  Gebruik altijd het betalingskenmerk

  Maakt u het bedrag op uw eigen manier over? En niet via de iDEAL-betaallink? Vul dan altijd het 16-cijferige betalingskenmerk in.

  Let op:
  zet dit nummer in het veld 'Betalingskenmerk' en niet in 'Omschrijving'. Zo weten wij welke factuur u betaalt. Het betalingskenmerk staat op uw factuur in Mijn VGZ. Ontvangen wij een betaling van u zonder betalingskenmerk? Dan verwerken wij met deze betaling het oudste openstaande bedrag.

  IBAN van VGZ

  Het IBAN van VGZ is NL91 INGB 0003 0000 47.

 • Betalen via acceptgiro

  Voor het betalen met acceptgiro brengen wij € 1,50 per acceptgiro in rekening. Dit geldt ook als u een betalingsregeling afsluit en wilt betalen via acceptgiro. 

  Voorkom extra acceptgirokosten

  Liever niet € 1,50 per acceptgiro betalen? Kies dan voor automatische incasso of voor digitale post. In dat laatste geval ontvangt u de factuur digitaal per e-mail. En betaalt u deze via iDEAL. Lees meer over betalen via automatische incasso of iDEAL hierboven. 

  Gebruik altijd het betalingskenmerk

  Gebruikt u de acceptgiro niet? En maakt u het bedrag op uw eigen manier over? Vul dan altijd het 16-cijferige betalingskenmerk in.

  Let op:
  zet dit nummer in het veld 'Betalingskenmerk' en niet in 'Omschrijving'. Zo weten wij welke factuur u betaalt. Het betalingskenmerk staat op de acceptgirokaart. Ontvangen wij een betaling van u zonder betalingskenmerk? Dan verwerken wij met deze betaling het oudste openstaande bedrag.

  IBAN van VGZ

  Het IBAN van VGZ is NL91 INGB 0003 0000 47.

Collectief verzekerd via uw werkgever

Bent u via uw werkgever collectief verzekerd bij VGZ? Dan wordt uw premie meestal ingehouden op uw salaris. U bepaalt wel zelf hoe u uw overige zorgkosten (zoals uw eigen risico) betaalt. De betalingswijze hiervoor past u aan in Mijn VGZ.

Uw betaalwijze bekijken

Wilt u zien hoe u uw rekeningen op dit moment betaalt en welk rekeningnummer bij ons bekend is? Log dan in op Mijn VGZ.

Rekeningnummer wijzigen

Heeft u een nieuw rekeningnummer? Geef deze wijziging dan zo spoedig mogelijk aan ons door. Ook dit doet u via Mijn VGZ.

 

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord