Alles over de zorgverzekering 2021

Wat verandert er in de zorgverzekering van 2021? Bekijk hier de laatste ontwikkelingen en de belangrijkste data rondom de zorgverzekering. Ook vindt u meer informatie over de belangrijkste verzekeringen en pakketten van VGZ en handige services en diensten die u nu al kunt gebruiken.

Belangrijke data

 • 15 september 2020 (Prinsjesdag)
  Op deze dag maakt de overheid bekend welke wijzigingen er zijn voor de basisverzekering en het eigen risico
 • 12 november 2020 
  Laatste dag dat zorgverzekeraars hun premie bekendmaken. U kunt dan overstappen van verzekeraar of uw zorgverzekering wijzigen
 • 31 december 2020
  Laatste dag om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar
 • 31 januari 2021
  Laatste dag om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten als je de oude uiterlijk 31 december hebt stopgezet. Uw zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari 2021.

Laatste wijzigingen in de zorgverzekering 2021

Wijzigingen basisverzekering 2021

De overheid stelt ieder jaar de inhoud van de basisverzekering vast. Binnenkort weten we welke zorg in de basisverzekering zit. De rijksoverheid heeft inmiddels al een wijziging bekendgemaakt die in de basisverzekering in 2021 is opgenomen:

 • Vergoeding voor dagbehandeling in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel (lees meer op de website van de rijksoverheid)
 • Vergoeding van geneesmiddelen voor eierstokkanker en lymfeklierkanker.
  Vanaf 16 april 2020 vergoedt de basisverzekering het medicijn olaparib (merk Lynparza) tegen eierstokkanker. Vanaf 1 mei 2020 wordt ook het medicijn axicabtagene ciloleucel (merk Yescarta) tegen lymfeklierkanker opgenomen in het basispakket. Ook in 2021 worden beide medicijnen vergoed vanuit de basisverzekering.

Wijzigingen eigen risico 2021

 • Het verplicht eigen risico blijft in 2021 maximaal 385 euro.
  De huidige coalitie heeft besloten dat het eigen risico de gehele duur van de regeerperiode gelijk blijft.

Wijzigingen aanvullende verzekering en tandartsverzekering 2021

De zorgverzekeraars bepalen jaarlijks zelf wat er in de aanvullende verzekering komt. Wij kijken eerst wat er wijzigt in de basisverzekering en bepalen op basis daarvan de inhoud van de aanvullende en tandartspakketten. De inhoud van de aanvullende verzekeringen maken wij uiterlijk midden november bekend.

Alle zorgverzekeringen in 2021

Basisverzekering 2021

U wilt altijd bij uw huisarts, apotheek of ziekenhuis terecht kunnen. Maar u wilt niet meer premie betalen dan nodig. Kies voor een basisverzekering van VGZ.


De inhoud van de basisverzekering 2021 maken wij half november bekend.

Aanvullende verzekering 2021

Wilt u gebruikmaken van zorg die niet in de basisverzekering zit? Zoals fysiotherapie, brillen en lenzen? Kijk welke aanvullende verzekering van VGZ het beste bij u past.


De inhoud van de aanvullende verzekering 2021 maken wij half november bekend.

Tandverzekering 2021

U wilt een gezond gebit. Maar geen zorgen over de rekening van de tandarts. Bekijk welke tandartsverzekering van VGZ voor u het meest geschikt is. 


De inhoud van de tandverzekering 2021 maken wij half november bekend.

Collectieve zorgverzekering 2021

Overweegt u een VGZ zorgverzekering via uw werkgever, ledenorganisatie, gemeente of zzp collectief af te sluiten? Kies dan in 2021 uit aanvullende zorgverzekeringen die speciaal voor uw collectief zijn ontwikkeld. Kies hieronder de huidige aanvullende verzekeringen.

De inhoud van de collectieve zorgverzekering 2021 maken wij half november bekend.

Daarom zit u goed bij VGZ


icon duimpje

Profiteer van een scherpe premie

Wij hebben blijvend een scherpe premie

icon mobiel

Makkelijk uw zorgzaken regelen

Regel snel en gemakkelijk zorgzaken in de VGZ Zorg app

icon handje

Zinnige zorg

Wij moedigen vernieuwingen voor betere zorg aan

icon winstoogmerk

Overstapservice

Wij zeggen uw huidige zorgverzekering voor u op 

Gratis producten en diensten van VGZ

Vitaal tijdens corona

Misschien ervaart u door het coronavirus meer stress of beweegt u minder. Wij helpen u graag vitaal te blijven. Dit doen we met leuke, simpele apps en programma’s. Gewoon vanuit huis. Ook als u niet bij ons verzekerd bent.

Service & Contact

Bekijk onze Service en Contact pagina om te zien welke zaken u makkelijk en snel zelf online regelt. Maar bijvoorbeeld ook om antwoorden te vinden op uw veelgestelde vragen. Of om te zien hoe u met ons in contact komt. 
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord