Welkom bij VGZ

U heeft een zorgverzekering bij National Academic. Vanaf 2022 regelt u al uw verzekeringszaken direct met ons. Hieronder vindt u alvast meer informatie over uw zorgverzekering in 2022. We houden u via deze pagina op de hoogte!

Bent u op zoek naar de studentenzorgverzekering van National Academic? Deze vindt u op deze pagina.

Ga direct naar

VGZ Hulplijn

Heb je een vraag of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Bel dan vooral onze collega's.

Over VGZ

Het liefste wilt u niet na hoeven denken over uw zorgverzekering. En gewoon gezond en goed willen voelen. Maar als er wel iets is, wilt u zeker weten dat u goed zit. En kunt vertrouwen op uw zorgverzekering. Daarom zetten wij ons dagelijks in om de zorg nu en in de toekomst goed en betaalbaar te houden.

De voordelen van VGZ

 • Altijd een pakket dat bij u past
 • Samen kijken waar u sneller geholpen kunt worden
 • Razendsnelle uitbetaling van uw declaraties
 • Grip op uw zorgverzekering met de VGZ Zorg app
 • Bijdragen aan betaalbare en goede zorg in de toekomst
blauwe ronding

Onze pakketten

We kunnen ons voorstellen dat u graag een overzicht wilt van ons aanbod. Vind het per type verzekering hieronder. Medio november maken wij de premies voor 2022 bekend. Dan vindt u hier ook de meest actuele pakketten. 

VGZ Eigen Keuze

Basisverzekeringen


In de basisverzekering zit uw belangrijkste zorg. Denk hierbij aan uw huisarts, ziekenhuis en apotheek. Het verschil zit hem in de vergoeding die u krijgt bij niet-gecontracteerde zorgverleners.


VGZ Aanvullend Best

Aanvullende verzekeringen


Soms heeft u extra zorg nodig. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie. Maar op die kosten zit u niet te wachten. Wij helpen u daar graag bij! We hebben altijd een aanvullende verzekering die bij u past.


VGZ Tand Best

Tandverzekeringen 


Met een tandartsverzekering van VGZ bent u verzekerd voor goede zorg bij uw tandarts of orthodontist. Wilt u zich geen zorgen hoeven maken over de rekening van de tandarts? Dan zit u bij ons goed.


Handig om te weten over VGZ

 • Wat moet ik doen bij spoedeisende zorg in het buitenland?

  Heeft u met spoed zorg nodig in het buitenland? Wat vervelend! In dit geval helpen we u graag verder via de VGZ Alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via +31 (0) 40 - 297 55 50. Tip: zet dit nummer voor de zekerheid voor vertrek alvast in uw mobiele telefoon. 

 

De VGZ Zorg app

 • Declareer snel en simpel met een foto of pdf
 • Bekijk uw verbruikte zorg
 • Rekeningen direct betalen via iDEAL
 • Bekijk hoeveel u nog vergoed krijgt

In de VGZ Zorg app heeft u ook uw zorgpas en polis altijd bij de hand. En kunt u gemakkelijk en veilig inloggen met een pincode of uw vingerafdruk. 

Extra services van VGZ

Mindfulness app zorgt voor ontspanning

Gratis Mindfulness app

Wilt u beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? Dan is onze app Mindfulness coach iets voor u. Gratis, ook als u niet bij ons verzekerd bent. 

Hulp bij inloggen

Lukt het niet om in te loggen op Mijn VGZ? Wat vervelend! Wij helpen u graag op weg, zodat u alsnog zo snel mogelijk uw zorgzaken kunt inzien en makkelijk kunt regelen.

Op de afbeelding een vrouw in sportkleding die zich met beide handen op de grond opdrukt.

Gratis programma's voor een gezonder leven

Wilt u gezonder leven of beter in uw vel zitten? Minder stress, meer ontspanning en meer bewegen? U kunt met onze gratis online programma's aan de slag. Probeer ze uit.