Welkom bij VGZ

Je hebt een zorgverzekering bij Besured. Vanaf 2022 regel je al jouw verzekeringszaken direct met ons. Hieronder vind je alvast meer informatie over jouw zorgverzekering in 2022. We houden je via deze pagina op de hoogte!

Ga direct naar

VGZ Hulplijn

Heb je een vraag of wil je liever iemand persoonlijk spreken? Bel dan vooral onze collega's.

Over VGZ

Het liefste wil je niet na hoeven denken over je zorgverzekering. En je gewoon gezond en goed willen voelen. Maar als er wel iets is, wil je zeker weten dat je goed zit. En kunt vertrouwen op je zorgverzekering. Daarom zetten wij ons dagelijks in om de zorg nu en in de toekomst goed en betaalbaar te houden.

De voordelen van VGZ

 • Altijd een pakket dat bij je past
 • Samen kijken waar je sneller geholpen kunt worden
 • Razendsnelle uitbetaling van je declaraties
 • Grip op je zorgverzekering met de VGZ Zorg app
 • Bijdragen aan betaalbare en goede zorg in de toekomst
blauwe ronding

Onze pakketten

We kunnen ons voorstellen dat je graag een overzicht wilt van ons aanbod. Vind het per type verzekering hieronder. Medio november maken wij de premies voor 2022 bekend. Dan vind je hier ook de meest actuele pakketten. 

VGZ Eigen Keuze

Basisverzekeringen


In de basisverzekering zit je belangrijkste zorg. Denk hierbij aan je huisarts, ziekenhuis en apotheek. Het verschil zit hem in de vergoeding die je krijgt bij niet-gecontracteerde zorgverleners.


VGZ Aanvullend Best

Aanvullende verzekeringen


Soms heb je extra zorg nodig. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie. Maar op die kosten zit je niet te wachten. Wij helpen je daar graag bij! We hebben altijd een aanvullende verzekering die bij jou past.


VGZ Tand Best

Tandverzekeringen 


Met een tandartsverzekering van VGZ ben je verzekerd voor goede zorg bij uw tandarts of orthodontist. Wil je je geen zorgen hoeven maken over de rekening van de tandarts? Dan zit je bij ons goed.


Handig om te weten over VGZ

 • Ik wil de jaarpremie voor mijn kind(eren) in 1 keer betalen vóór 1 januari

  Ik wil de jaarpremie voor mijn kind(eren) in 1 keer betalen vóór 1 januari

  Wordt uw kind dit jaar 18 jaar en wilt u als hoofdverzekerde de premie voor alle gezinsleden per jaar in 1 keer betalen? Dan betaalt u de volledige premie vooruit, ook voor de maanden waarin uw kind al 18 jaar is. Wilt u dit voorkomen? Zorg dat uw kind een eigen polis aanvraagt of de verzekering opzegt voor u in december de factuur ontvangt voor de jaarbetaling.
  Wordt je kind dit jaar 18 jaar en wilt je als hoofdverzekerde de premie voor alle gezinsleden per jaar in 1 keer betalen? Dan betaal je de volledige premie vooruit, ook voor de maanden waarin je kind al 18 jaar is. Wil je dit voorkomen? Zorg dat je kind een eigen polis aanvraagt of de verzekering opzegt voor je in december de factuur ontvangt voor de jaarbetaling.
 • Wat moet ik doen bij spoedeisende zorg in het buitenland?

  Heb je met spoed zorg nodig in het buitenland? Wat vervelend! In dit geval helpen we je graag verder via de VGZ Alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via +31 (0) 40 - 297 55 50. Tip: zet dit nummer voor de zekerheid voor vertrek alvast in je mobiele telefoon. 
 • Hoe log ik in op Mijn VGZ?

  Hoe dien ik een declaratie in?

  Om in te loggen in Mijn VGZ maakt u gebruik van uw DigiD.

  Bent u uw DigiD inloggegevens kwijt?

  Dan kunt u deze inloggegevens aanvragen via de website van DigiD. Ga naar www.DigiD.nl en volg de stappen voor het aanvragen van nieuwe inloggegevens.

  Digitaal declareren
  Je declareert makkelijk en veilig via Mijn VGZ of onze VGZ Zorg app. Je ontvangt het bedrag dat wij vergoeden binnen 6 dagen op je rekening.

  Digitaal declareren voor een ander
  Declareer je voor iemand anders? Kijk dan voor de mogelijkheden op www.vgz.nl/declareren.

  Per post declareren
  Declareer je liever per post? Een declaratieformulier is niet nodig. Stuur de originele nota naar:

  VGZ
  Postbus 25030
  5600 RS
  EINDHOVEN

  Je ontvangt het bedrag dat wij vergoeden binnen 14 dagen op je rekening.

  Meer informatie over declareren
 • Waar kan ik mijn polisblad vinden?

  Wanneer wordt mijn premie afgeschreven?

  U kunt uw polisblad bekijken en downloaden via de VGZ Zorg app of via  Mijn VGZ. Uw polis staat in uw  Postvak.

  Betaal je via een automatische incasso?

  Dan schrijven wij je premie automatisch af van uw bankrekening. Dit gebeurt rond de 27e van de maand. De premie wordt altijd vooraf afgeschreven. Dat betekent dus dat we op 27 januari de premie voor februari afschrijven. Let op daar zijn uitzonderingen op. (Bijvoorbeeld voor het Gemeentepakket Den Haag, daar is het de 24ste.)

  Betaalt u via een acceptgiro?

  Dan ontvang je de acceptgirokaart uiterlijk op de 30e van de maand. Wil je de acceptgiro per post ontvangen? Dan brengen wij € 1,50 per acceptgiro in rekening. Je kunt de acceptgiro ook gratis digitaal ontvangen. Je betaalt dan uw premie makkelijk via Mijn VGZ of in de VGZ Zorg app. Je krijgt altijd een mail zodra er een acceptgiro voor je klaarstaat. In dit mailtje zit een iDEAL link, zodat je heel eenvoudig zelf kunt betalen. Wij ontvangen de premie graag voor de 12e van de volgende maand.

 • Waar kan ik mijn zorgpas vinden?

  Kan ik mijn eigen risico in termijnen betalen?

  VGZ stuurt niet automatisch een fysieke zorgpas. Uw nieuwe zorgpas ontvangt u in de VGZ Zorg app. Zo heeft u uw zorgpas én EHIC-pas (Europese Gezondheidskaart) altijd bij de hand in uw telefoon.

  Toch liever een fysieke zorgpas?

  Deze kunt u digitaal aanvragen via Mijn VGZ of via de VGZ Zorg app. U regelt uw zorgpas via Mijn VGZ onder 'Zorgpas aanvragen'. U kunt de zorgpas ook aanvragen in de VGZ Zorg app. In Mijn VGZ of in de VGZ Zorg App kiest u voor welke verzekerde u de zorgpas wilt aanvragen. Binnen 10 dagen ontvangt u deze gratis thuis.

  Telefonisch aanvragen?

  Bel hiervoor 0900 - 8490 (gebruikelijke belkosten) en kies de optie ‘Zorgpas aanvragen’.

  Bij VGZ heb je de keuze uw verplicht eigen risico in 10 termijnen te betalen. Kies je hiervoor? Dan betaal je vanaf eind februari tot en met eind november een bedrag van € 38,50 per persoon per maand. Ook als je nog geen zorgkosten heeft gemaakt.

  Meer informatie over het gespreid betalen van het eigen risico
 • Hoe dien ik een declaratie in?

  Hoe log ik in op Mijn VGZ?

  Digitaal declareren

  U declareert makkelijk en veilig via Mijn VGZ of onze VGZ Zorg app. U ontvangt het bedrag dat wij vergoeden binnen 6 dagen op uw rekening.

  Digitaal declareren voor een ander

  Declareert u voor iemand anders? Kijk dan voor de mogelijkheden op www.vgz.nl/declareren.

  Per post declareren

  Declareert u liever per post? Een declaratieformulier is niet nodig. Stuur de originele nota naar:

  VGZ
  Postbus 25030
  5600 RS
  EINDHOVEN

  U ontvangt het bedrag dat wij vergoeden binnen 14 dagen op uw rekening.

  Om in te loggen in Mijn VGZ maak je gebruik van uw DigiD.

  Bent je jouw DigiD inloggegevens kwijt?
  Dan kunt je  deze inloggegevens aanvragen via de website van DigiD. Ga naar www.DigiD.nl en volg de stappen voor het aanvragen van nieuwe inloggegevens.
 • Kan ik mijn eigen risico in termijnen betalen?

  Is mijn oude verzekering opgezegd? En krijg ik geld van de premie die ik betaald heb automatisch terug?

  Bij VGZ heeft u de keuze uw verplicht eigen risico in 10 termijnen te betalen. Kiest u hiervoor? Dan betaalt u vanaf eind februari tot en met eind november een bedrag van € 38,50 per persoon per maand. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt.

  Geen zorgen. Wanneer je je als nieuwe verzekerde inschrijft, zeggen wij de oude verzekering voor je op. Heb je de premie voor januari al betaald aan je vorige zorgverzekeraar? Dan krijg je dit bedrag gewoon terug.
 • Is mijn oude verzekering opgezegd? En krijg ik geld van de premie die ik betaald heb automatisch terug?

  Waar kan ik mijn polisblad vinden?

  Geen zorgen. Wanneer u zich als nieuwe verzekerde inschrijft, zeggen wij de oude verzekering voor u op. Heeft u de premie voor januari al betaald aan uw vorige zorgverzekeraar? Dan krijgt u dit bedrag gewoon terug.
  Je kunt jouw polisblad bekijken en downloaden via de VGZ Zorg app of via Mijn VGZ. Je polis staat in je Postvak.
 • Wanneer wordt mijn premie afgeschreven?

  Waar kan ik mijn zorgpas vinden?

  Betaalt u via een automatische incasso?

  Dan schrijven wij uw premie automatisch af van uw bankrekening. Dit gebeurt rond de 27e van de maand. De premie wordt altijd vooraf afgeschreven. Dat betekent dus dat we op 27 januari de premie voor februari afschrijven. Let op daar zijn uitzonderingen op. (Bijvoorbeeld voor het Gemeentepakket Den Haag, daar is het de 24ste.)

  Betaalt u via een acceptgiro?

  Dan ontvangt u de acceptgirokaart uiterlijk op de 30e van de maand. Wilt u de acceptgiro per post ontvangen? Dan brengen wij € 1,50 per acceptgiro in rekening. U kunt uw acceptgiro ook gratis digitaal ontvangen. U betaalt dan uw premie makkelijk via Mijn VGZ of in de VGZ Zorg app. U krijgt altijd een mail zodra er een acceptgiro voor u klaarstaat. In dit mailtje zit een iDEAL link, zodat u heel eenvoudig zelf kunt betalen. Wij ontvangen de premie graag voor de 12e van de volgende maand.
  VGZ stuurt niet automatisch een fysieke zorgpas. Je nieuwe zorgpas ontvangt u in de VGZ Zorg app. Zo heb je je zorgpas én EHIC-pas (Europese Gezondheidskaart) altijd bij de hand in je telefoon.

  Toch liever een fysieke zorgpas?
  Deze kan je digitaal aanvragen via Mijn VGZ of via de VGZ Zorg app. Je regelt je zorgpas via Mijn VGZ onder 'Zorgpas aanvragen'. Je kunt de zorgpas ook aanvragen in de VGZ Zorg app. In Mijn VGZ of in de VGZ Zorg App kies je voor welke verzekerde je de zorgpas wilt aanvragen. Binnen 10 dagen ontvang je deze gratis thuis.

  Telefonisch aanvragen?
  Bel hiervoor 0900 - 8490 (gebruikelijke belkosten) en kies de optie ‘Zorgpas aanvragen’.

 

De VGZ Zorg app

 • Declareer snel en simpel met een foto of pdf
 • Bekijk je verbruikte zorg
 • Rekeningen direct betalen via iDEAL
 • Bekijk hoeveel je nog vergoed krijgt

In de VGZ Zorg app heb je ook jouw eigen zorgpas en polis altijd bij de hand. En kan je gemakkelijk en veilig inloggen met een pincode of je vingerafdruk. 

Extra services van VGZ

Geniet van de gratis Mindfulness app

Gratis Mindfulness app

Wilt u beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? Dan is onze app Mindfulness coach iets voor u. Gratis, ook als u niet bij ons verzekerd bent. 

Hulp bij inloggen

Lukt het niet om in te loggen op Mijn VGZ? Wat vervelend! Wij helpen u graag op weg, zodat u alsnog zo snel mogelijk uw zorgzaken kunt inzien en makkelijk kunt regelen.

Lukt het niet om in te loggen op Mijn VGZ? Wat vervelend! Wij helpen u graag op weg, zodat u alsnog zo snel mogelijk uw zorgzaken kunt inzien en makkelijk kunt regelen.
Op de afbeelding een vrouw in sportkleding die zich met beide handen op de grond opdrukt.

Gratis programma's voor een gezonder leven

Wilt u gezonder leven of beter in uw vel zitten? Minder stress, meer ontspanning en meer bewegen? U kunt met onze gratis online programma's aan de slag. Probeer ze uit.