Verklein de kans op ondervoeding

CO-Eiwitrijk-Desktop-hero-smile-Final

Voeding is belangrijk voor het lichaam. Vooral voeding voor ouderen. Het zorgt ervoor dat uw lichaam goed zijn werk blijft doen. Wist u dat 50+ers vaker te maken hebben met ondervoeding? Kwetsbare ouderen, chronisch zieken, of mensen die een grote operatie hebben ondergaan, hebben een grotere kans op ondervoeding. En wist u dat ondervoeding vaak niet direct wordt herkend?

Voeding voor ouderen
In verpleeg- en verzorgingshuizen is zo’n 15 tot 20 procent van de bewoners ondervoed. Bij mensen die thuiszorg krijgen is dat 30 tot 40 procent. En bij thuiswonende ouderen (zonder thuiszorg) van 75 jaar en ouder, is zo’n 20 procent ondervoed. Niet alleen deze ouderen maar ook (jong) volwassenen kunnen te maken krijgen met ondervoeding."Ook iemand met overgewicht ondervoed kan zijn? Te snel of onverwachts afvallen nooit goed is voor uw gezondheid? "

Wat is ondervoeding?

Als u een tijdje te weinig eet, gaat uw lichaam reserves opmaken. Deze reserves haalt het lichaam uit vet. En later ook uit spieren. Dit kan ervoor zorgen dat u afvalt, zonder dat u het wilt. Dat noemen we ondervoeding. Valt u snel of veel af? Dan wordt ondervoeding vaak wel herkend. Maar soms is ondervoeding moeilijk te herkennen. Ook iemand met overgewicht kan ondervoed zijn. Te snel of onverwachts afvallen is nooit goed voor uw gezondheid. U krijgt dan te weinig calorieën en eiwitten binnen. Maar ook te weinig vitamines en mineralen. Wilt u meer weten over ondervoeding en de gevolgen ervan?


Download onze informatiegids


Wilt u nog meer tips of informatie? Download dan de informatiegids ‘Eiwitrijke voeding verkleint uw kans op ondervoeding’. We leggen u hierin uit waarom voldoende en eiwitrijk eten belangrijk is voor ouderen.


Het leefstijlprogramma van Dokter Tamara

Wilt u ook gezonder en energieker worden? Dat is ook het doel van het online leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer. In dit programma ontdekt u dat leefstijl meer is dan voeding. En dat u niets moet, behalve dan uitzoeken wat het best bij u past.

Meer lezen?

Aan de slag met uw gezondheid?


Gezonder leven. Superbelangrijk! En soms best lastig. Dat snappen we en daarom helpen wij u op weg.

Heeft u de aanvullende verzekering VGZ Zorgt? Dan is er een ruim budget beschikbaar voor trainingen en cursussen. Het preventiebudget. Zo helpen we u om fit en gezond te blijven.

Bent u niet VGZ verzekerd? Op ons Gezond Leven Platform bieden wij ook gratis cursussen en trainingen aan. Voor iedereen. Zo helpen wij ook u om aan de slag te gaan met uw gezondheid.Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Heeft u vragen over uw zorgverzekering? Bel ons op 0900-84 90 (gebruikelijke belkosten)
Dit kan op maandag t/m vrijdag. Van 8.00 tot 18.00 uur.