De gevolgen van corona op de geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

De GGZ-instellingen volgen de adviezen en aanwijzingen van de GGD en het RIVM. Dit kan invloed hebben op jouw aanmelding voor een behandeltraject binnen GGZ. Of op een behandeltraject dat al van start is gegaan.

Een nieuwe aanmelding voor GGZ

Het kan zijn dat een nieuwe aanmelding wordt afgewezen door het coronavirus. Bijvoorbeeld omdat de instelling geen patiënten mag ontvangen door corona. Dat is vervelend, maar er zijn voor jou wel mogelijkheden die je misschien helpen. Je kunt:

  • Jouw behandeling uitstellen.
  • Contact opnemen met zorgverleners die online therapie aanbieden. Je kunt alvast een kijkje nemen bij DiSofa of Welshop. Misschien past een van deze zorgverleners goed bij jou. Let op: vanwege de mogelijke stijging in aanmeldingen voor online therapie, kunnen de wachttijden langer zijn dan normaal.
  • Contact opnemen met zorgverleners die telefonische consulten of e-consulten aanbieden. Deze vind je in onze Zorgzoeker.

Wij denken graag met je mee. Heb je behoefte aan advies? Neem dan contact op met afdeling Zorgadvies en Bemiddeling via telefoonnummer: 088 - 131 16 11. De medewerkers van Zorgadvies en Bemiddeling leggen graag uit wat in jouw specifieke situatie de beste oplossing is.

Sta je op de wachtlijst voor een groepsbehandeling?

Houd er rekening mee dat groepstherapie wordt geannuleerd of uitgesteld. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met jouw zorgverlener. Onze afdeling Zorgadvies & Bemiddeling kan hierin helaas tijdelijk niets voor je betekenen. Worden de maatregelen weer ingetrokken? Neem dan gerust contact met ons op. Dan doen wij ons best om je weer te helpen.

Ben je aangemeld voor diagnostisch onderzoek?

Houd er rekening mee dat deze afspraak wordt geannuleerd. Persoonlijk contact wordt op dit moment zoveel mogelijk vermeden.

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met jouw zorgverlener. Onze afdeling Zorgadvies & Bemiddeling kan hierin helaas tijdelijk niets voor je betekenen. Mochten de maatregelen weer ingetrokken worden, neem dan gerust contact met ons op. Dan doen wij ons best om je weer te helpen.

Vervolg behandeltraject geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Heb je al een consult ingepland? Dan kan het zijn dat deze wordt omgezet naar een telefonisch consult, geannuleerd of verzet naar een later tijdstip. Neem hiervoor contact op met jouw behandelaar. Dit verschilt namelijk per zorgverlener.

zorgadvies vgz

Hulp & advies bij vragen

Het aantal corona-patiënten neemt gelukkig af. Toch hebben sommige ziekenhuizen het heel druk. Misschien sta je daarom langer op een wachtlijst. Wij kunnen meedenken over een oplossing. We helpen je graag!