Als thuis wonen niet meer gaat

Kan de persoon waarvoor je zorgt niet langer thuis wonen? Dat kan vervelend nieuws zijn. Ook voor jou als mantelzorger. Er komt een belangrijke keuze op jullie af. En er moet een hoop geregeld worden. Daar helpen wij je graag bij.

Zorg uit de Wet Langdurige Zorg (Wlz)

Heeft de persoon waarvoor je zorgt dagelijkse, intensieve zorg nodig? Dan kan het zijn dat deze zorg vergoed wordt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Hiervoor is een indicatie nodig.

Wanneer komt iemand in aanmerking voor de Wlz?

Heeft de persoon waarvoor je zorgt, blijvend zorg nodig? Dan kan het zijn dat hij of zij in aanmerking komt voor zorg uit de Wlz.

Zo regel je langdurige zorg

Heeft de persoon waarvoor je zorgt recht op langdurige zorg?Dan kan je langdurige zorg regelen.

Op zoek naar een nieuw thuis

Met een indicatie voor langdurige zorg kun je op zoek gaan naar zorg met verblijf in een instelling. Bijvoorbeeld in een verpleeghuis. Jouw zorgkantoor maakt afspraken met verzorgingshuizen, verpleeghuizen en zorginstellingen in jouw regio. Zij kunnen je helpen om een zorginstelling te vinden die past bij de persoon waarvoor je zorgt.

Wacht je op zorg of een woonruimte?

Soms is de zorg of een woonruimte niet direct beschikbaar. Jouw zorgkantoor helpt je dan graag met een tijdelijke oplossing (overbrugging). Een oplossing die past bij de situatie van de persoon waarvoor je zorgt.

Het VGZ zorgkantoor staat voor je klaar

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden vanuit de Wlz? Of kun je wel wat hulp gebruiken? Stel je vragen aan jouw zorgkantoor. Zij helpen je graag verder. En kijken samen met jou welke zorg, instelling en zorgverlener het beste bij de situatie past.

Mogelijk interessant voor jou