MRI verbetert opsporing prostaatkanker

Radboudumc werkt met een nieuw sneltraject voor het opsporen van prostaatkanker. In dit sneltraject wordt een MRI gemaakt die helpt bij het beter en sneller beoordelen van de prostaat op de aanwezigheid van kanker. De MRI vervangt pijnlijke weefselprikken die na MRI vaak niet nodig blijken. De behandeling is patiëntvriendelijker en de patiënt heeft sneller een uitslag. 

Lees meer op de site van RadboudUMC

Groen is mijn lievelingskleur, erg gaaf dat ik ook groen gips kreeg! Het is nu er nu af, vind ik stiekem best jammer.” - Jantje 11 jaar
Rob Trip "De middag na de MRI had ik de uitslag al binnen. De zorg die ik heb gekregen, was ontzettend goed. Kundig, snel en in goed overleg.”

Wat heb jij als patiënt eraan?

  • Patiëntvriendelijke behandeling
  • Snellere en betrouwbare uitslag
  • Minder lange wachtlijsten

Waarom is het opsporen van prostaatkanker d.m.v. MRI een Zinnige Zorg initiatief?

Jaarlijks zijn er 40.000 mannen die naar het ziekenhuis gaan voor prostaatonderzoek. Een goede MRI scan die met kennis beoordeeld wordt, bespaart 62% van de mannen een pijnlijke weefselprik bij het opsporen van prostaatkanker. Er zijn minder lange wachtlijsten, de uitslag is betrouwbaarder en er zijn minder onnodige behandelingen nodig.

Vertrouw op vgz

Vernieuwend

MRI-scan als methode van snel diagnostiek

Zorgverlener

Betere zorg, lagere kosten

Minder onnodige behandelingen en minder lange wachtlijsten

icon duimpje

Positieve resultaten

Hogere patiënttevredenheid

Betalingsregeling afsluiten

Ambassadeurschap

Samenwerking met RadboudUMC

"Wij geloven dat zorgverleners het beste weten hoe ze de zorg kunnen vernieuwen.
Zij ontwikkelen samen, met en voor de patiënt, slimmere behandelingen of manieren.
Want zorgverlener en patiënt weten het beste wat zinnige zorg is."

Karien van Gennip | CEO / Bestuursvoorzitter Coöperatie VGZ

Kindje is supernblij met rood gips, wat een goed zinnige zorg initiatief dit!Wat kunnen wij met het geld doen als we winnen

Wordt gestoken in ontwikkeling van nieuwe kleuren gips. En dan kunnen we echt het hele kleurenpalet laten maken, dat is toch geweldig. Want stel een kind wil pimpelpaars met witte stippen? Doen we gewoon! Niks is meer waard dan de glimlach van een kind. 

Wie, wat, wanneer?

Curabitur blandit tempus porttitor. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Maecenas faucibus mollis interdum.

Logo zinnige zorg award 2020 Andere initiatieven die meestrijden voor de Zinnige Zorg Award

Titel video

Titel video

Titel video

Titel video