VerpleegThuis winnaar gouden Zinnige Zorg Award 2018


Zinnige Zorg Award 2018

VerpleegThuis winnaar gouden Zinnige Zorg Award 2018


De Vierstroom uit Gouda met 'VerpleegThuis' heeft dinsdagavond 29 mei de gouden Zinnige Zorg Award gewonnen. Ziekenhuis Bernhoven met het initiatief: 'ervaren artsen op de spoedeisende hulp' sleepte de zilveren award in de wacht. De bronzen award was voor Vincent van Gogh / Proteion met het initiatief: 'beter omgaan met dementie en onbegrepen gedrag'.


In 2018 zijn 11 initiatieven genomineerd voor de Zinnige Zorg Award. In mei is er massaal gestemd via het online stemsysteem. Op de feestelijke uitreiking op dinsdagavond 29 mei op het hoofdkantoor van VGZ werden de vijf initiatieven onthuld met de meeste stemmen. Deze vijf initiatieven werden stevig aan de tand gevoeld door een professionele vakjury, die uiteindelijk de gouden, zilveren en bronzen prijswinnaars hebben bepaald. De drie winnaars ontvangen financiële steun én hulp bij de verdere ontwikkeling van hun zorgvernieuwing.Waarom een award?


De Zinnige Zorg Award gaat over initiatieven die de zorg beter en simpeler maken. Deze zinnige zorg initiatieven helpen om goede zorg voor iedereen beschikbaar en betaalbaar te houden. Om dit te ondersteunen, reikt VGZ jaarlijks de Zinnige Zorg Award uit.


Winnaar van de Zinnige Zorg Award, en dan?

De Zinnige Zorg Award van 2018 is alweer de derde editie. Inmiddels krijgen veel initiatieven ondersteuning vanuit VGZ. Zodat u en andere verzekerden steeds vaker gebruik kunnen maken van deze verbeteringen van de zorg. Benieuwd naar deze zorginnovaties? Hieronder leest u meer over de winnaars van de Zinnige Zorg Awards van ieder jaar.

Winnaar 2018: VerpleegThuis

Cliënten die intensieve zorg nodig hebben moeten vaak verhuizen naar een verpleeghuis omdat zij de juiste zorg niet langer thuis kunnen krijgen. Bij VerpleegThuis van Vierstroom hoeft dat niet. Zij bieden intensieve zorg in de thuissituatie. Er komt meerdere keren per dag iemand aan huis die de intensieve zorg kan bieden, maaltijden verzorgt én ook nog tijd heeft voor een praatje en een kopje koffie. Deze zorg is prettiger voor de cliënt en kost uiteindelijk minder dan een verblijf in een verpleeghuis. VerpleegThuis krijgt met het winnen van de Zinnige Zorg Award een bedrag van maar liefst 10.000 euro.

Winnaar 2017: Breast Clinic

Binnen één dag geeft de Breast Clinic van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht uitsluitsel of een vrouw borstkanker heeft of niet. "Wij zien hoe zenuwachtig vrouwen zijn als ze hier komen, die angst moet zo kort mogelijk duren. Daarom zorgen we voor een intake binnen een dag. En uitsluitsel zelfs binnen één uur.", aldus radioloog Marc Kock. De Breast Clinic krijgt met het winnen van de Zinnige Zorg Award een bedrag van maar liefst 10.000 euro.

Lees meer over de Breast Clinic

Winnaar 2016: Keer Diabetes2 Om

Leven mét diabetes type 2, maar met minder of zelfs zónder medicijnen? Het klinkt misschien als een sprookje, maar het kan met de juiste leefstijl en voeding. Met deze zorgvernieuwing won Stichting Voeding Leeft de allereerste editie van de Zinnige Zorg Award in 2016. Inmiddels zijn al meer dan 1500 patiënten geholpen. Na 12 maanden is 87% van de patiënten gedeeltelijk of zelfs volledig van de medicijnen af.

Lees meer over Keer Diabetes2 Om

Met hart voor zinnige zorg